Ελλάδα

Συμπλοκές νεαρών με ΜΑΤ στην Ορεστιάδα – Μαχαιρώθηκε ένας αστυνομικός

Συμπλοκές νεαρών με ΜΑΤ στην Ορεστιάδα – Μαχαιρώθηκε ένας αστυνομικός
Συμπλοκές νεαρών με ΜΑΤ στην Ορεστιάδα; Διαπληκτισμοί υπήρξαν μεταξύ νεαρών και δυνάμεων των ΜΑΤ με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να δεχθεί μαχαιριά κάτω απ’ την μέση, ενώ ο άλλος να χτυπηθεί από μπουκάλι κεφάλι.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στον Έβρο ανάμεσα σε νεαρούς με με δυνάμεις των ΜΑΤ, τα ξημερώματα του Σαββάτου, και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας. Ειδικότερα και σύμφωνα με το evros-news, όλα ξεκίνησαν μετά τις 2 τα ξημερώματα, όταν νεαροί αντιλήφθηκαν την παρουσία δύο αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή μετέχοντας στις δυνάμεις που έφτασαν στην ακριτική πόλη από άλλα μέρη της Ελλάδας και ασχολούνται με την φύλαξη των συνόρων.

Αρχικά υπήρξαν αρχικά λεκτικοί διαξιφισμοί και ο ένας αστυνομικός δέχθηκε μαχαιριά κάτω απ’ την μέση, ενώ ο άλλος χτυπήθηκε με μπουκάλι στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο. Αμέσως ειδοποιήθηκαν συνάδελφοί τους και στην πλατεία έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές και έγινε χρήση χημικών απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις, με την κατάσταση να προκαλεί τεράστια αναστάτωση.

Αναζητούνται οι δράστες

Από το πρωί του Σαββάτου, η Ασφάλεια Ορεστιάδας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών. Μάλιστα, έχει προχωρήσει στην προσαγωγή αρκετών νεαρών ατόμων, ενώ γίνεται αξιοποίηση των στοιχείων από τις κάμερες που υπάρχουν σε πολλά σημεία της πλατείας Δασίου, προκειμένου να εντοπιστούν εκείνοι που μαχαίρωσαν τον αστυνομικό με μικρό σουγιά και ταραυμάτισαν άλλον με μπουκάλι στο κεφάλι.

Eπεισόδια και στη Λέσβο

Τεταμένο είναι το κλίμα στη Λέσβο στο δρόμο του Καρά τεπέ. Οι μετανάστες αντιδρούν στη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό. Σύμφωνα με τα nealesvou το κλίμα είναι τεταμένο από το πρωί στο δρόμο του Καρά τεπέ όπου παραμένουν για τέταρτη μέρα χιλιάδες αιτούντες άσυλο από το ΚΥΤ της Μόριας. Οι μετανάστες αντιδρούν στις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό πίσω από το πεδίο Βολής του στρατού στον Καρά Τεπέ .

Οι αιτούντες άσυλο ζητούν να φύγουν από το νησί και αρνούνται να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο χώρο. “No food just freedom” φώναζαν το μεσημέρι, όταν αρνήθηκαν να παραλάβουν φαγητό. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Θυμίζουμε πως τρίτη μέρα στον δρόμο, από την είσοδο της πόλης της Μυτιλήνης μέχρι τον καμένο καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουν κατακλύσει τον δρόμο και τα γύρω από τον καταυλισμό κτήματα ή τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές από την Τετάρτη το πρωί, έχοντας στήσει πρόχειρους καταυλισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments