Πολιτική

ΔΕΘ Μητσοτάκης live: Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

ΔΕΘ Μητσοτάκης live: Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού
ΔΕΘ Μητσοτάκης live: Η ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum είναι σήμερα ενώ η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Κυριακής.

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Thessaloniki Helexpo Forum ακυρώθηκε για το βράδυ της Παρασκευής (11 Σεπτεμβρίου) και ορίστηκε για το απόγευμα του Σαββάτου (12 Σεπτεμβρίου), σε ένα ακροατήριο μόλις 50 ατόμων.

Με κύριο μέλημα να δοθούν απαντήσεις στις αγωνίες των πολιτών για τις επιπτώσεις από την πανδημία, να ανακοινωθούν μέτρα ανακούφισης, παράλληλα όμως να μην υπάρξουν αποκλίσεις από τη μεταρρυθμιστική πορεία στην οικονομία, ο πρωθυπουργός έχει φέτος μια διαφορετική παρουσία και αποστολή στη ΔΕΘ. Αν και υπό άλλες συνθήκες θα είχε επιλεγεί η προβολή της αδήριτης ανάγκης για παραγωγική αναδιάρθρωση που θα επιχειρηθεί, με τον αέρα μάλιστα των 72 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα εισρεύσουν στη χώρα από την ΕΕ, τα νέα δεδομένα υπαγορεύουν την πρόταξη άλλων προτεραιοτήτων.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να απαλύνει τον πόνο της κοινωνίας από τις συνέπειες της κρίσης, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού και αφετέρου να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ – Helexpo, λέγοντας πως για αυτά θα μιλήσει το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». «Θα μιλήσω συγκεκριμένα για το πώς θα περάσουμε στην άλλη όχθη. Είμαστε στο μέσον του ποταμού. Η κοινωνία αναζητά σταθερότητα, σιγουριά, ασφάλεια και πως θα περάσουμε στην άλλη όχθη για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το δικό μας αναπτυξιακό μας σχέδιο», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Από τη μια λοιπόν, η υγειονομική κρίση, της οποίας η διαχείριση δεν πρέπει να επιφέρει πλήγμα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα η ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας, οριοθετούν τις συντεταγμένες των πρωθυπουργικών εξαγγελιών. Σε αυτό το πλαίσιο, καλά πληροφορημένες πηγές θεωρούν βέβαιο ότι η ομιλία του πρωθυπουργού θα είναι μικρότερη σε διάρκεια, θα απαντά πρωτίστως στις αγωνίες των πολιτών για τις επιπτώσεις του φονικού ιού και, παρά το ότι θα περιγράφει τον ετήσιο οικονομικό προγραμματισμό της κυβέρνησης, θα ρίχνει σαφώς το βάρος στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ύφεσης.

Δείτε live εδώ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments