Video

Μάσκες που χαμογελούν: Η νέα καμπάνια για το άνοιγμα των σχολείων

Μάσκες που χαμογελούν: Η νέα καμπάνια για το άνοιγμα των σχολείων
Μάσκες που χαμογελούν: Νέο βίντεο κυκλοφόρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Γραμματείας που αφορά το άνοιγμα των σχολείων και την ευαισθητοποίηση γύρω από τη χρήση μάσκας.

Ένα νέο βίντεο που αφορά τη χρήση μάσκας κυκλοφόρησε σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία από τον κορωνοϊό. Η καμπάνια που έχει τίτλο «Οι μάσκες που χαμογελούν, όπως αυτοί που αγαπάς», στόχο έχει να ενημερώσει γονείς και μαθητές για τη χρήση της μάσκας λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ

Με τη νέα της ενημερωτική καμπάνια, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνεται στα παιδιά (αλλά και στους μεγάλους) και ρωτά: Εσύ για ποιόν φοράς σήμερα τη μάσκα σου;

Γιατί φοράμε όλοι τις μάσκες μας για να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας. Επειδή όλοι, ενήλικες και παιδιά, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Αποδεικνύουμε πως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους που αγαπάμε, καθώς και για όλους εκείνους που δεν γνωρίζουμε, αλλά θα μπορούσαν να είναι ο παππούς μας ή κάποιο άλλο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Στη νέα αυτή καμπάνια, ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τα παιδιά φορούν τις μάσκες τους για να προστατεύσουν τους ανθρώπους που αγαπούν και οι μάσκες κάνουν τα μαγικά τους! Γιατί οι αγαπημένοι μας καταλαβαίνουν ότι νοιαζόμαστε για αυτούς. Και μέσα από τις δικές μας μάσκες, μας χαμογελούν.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ όπως αυτοί που αγαπάς.

Δείτε το βίντεο

«Μαθαίνουμε ασφαλείς»

Με ένα ευχάριστο σποτ προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας να μεταδώσει τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό στα παιδιά. «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», το παιδικό τραγούδι με το οποίο οι μικροί μαθητές καλούνται να εξοικειωθούν με τη νέα σχολική πραγματικότητα. Πρόκειται για το νέο σποτ του υπουργείου, με το οποίο ενισχύεται η καμπάνια ενημέρωσης για τον Covid-19.

Τα παιδιά «μεταφράζουν» τα μέτρα προστασίας και πρόληψης στο σχολείο σε τραγούδι. Μία πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την ομαλή έναρξη λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών και την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων, από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, μέτρων προστασίας. Τα παιδιά «τραγουδούν» τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και εξηγούν πώς η μάσκα, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, το παγούρι και τα άλλα μέτρα προστασίας θα βοηθήσουν, ώστε και αυτή τη σχολική χρονιά να συνεχίσουμε να #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς.

Στην ιστοσελίδα mathainoumeasfaleis.gov.gr περιλαμβάνονται οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, σχετικοί σύνδεσμοι, υπουργικές αποφάσεις, οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και άλλες ενέργειες και δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments