Ελλάδα

Έρχεται υποχρεωτική στράτευση στα 18 για όλους

Έρχεται υποχρεωτική στράτευση στα 18 για όλους
Μητσοτάκης στράτευση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον των δημοσιογράφων, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Μετά τη χθεσινή του ομιλία ο πρωθυπουργός βρίσκεται ενώπιον δημοσιογράφων για την καθιερωμένη Συνέντυεξη Τύπου που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει για τα ελληνοτουρκικά, για τις μάσκες στα σχολεία και για το εμβόλιο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε ερώτηση που του έγινε, να γίνει η στρατιωτική θητεία υποχρεωτική από τα 18 χρόνια. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη στρατιωτική θητεία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: “Η θητεία δεν πρόκειται να αυξηθεί πέρα των 12 μηνών. Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσυλλέκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες που θα είναι χρήσιμες στη ζωή τους και στην πατρίδα. Επίσης εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στα 18”.

Πρώτη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την οικονομία, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει: «Είναι μία παγκόσμια ύφεση. Είναι η μεγαλύτερη κρίση από 1929. Η Ελλάδα τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Στο εξάμηνο είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο γιατί στηρίξαμε τη χώρα με ένα πακέτο μέτρο εμπροσθοβαρές. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο Φθινόπωρο και έναν πιο δύσκολο Χειμώνα και με τα μέτρα που ανακοίνωσα χθες στηρίζουμε την κοινωνία. Η χώρα έχει ταμειακά διαθέσιμα».

Ο πρωθυπουργός ζητήθηκε να σχολιάσει την αποχώρηση του Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο: «Είναι θετικό βήμα. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και να είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εφόσον δούμε δείγματα γραφής, είμαστε έτοιμοι για άμεσες διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για τη μία μείζονα διαφορά που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου απαγορεύονται οι μονομερείς ενέργειες».

Μέσα στο 2021 τα πρώτα Rafale

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα είναι φιλόδοξο, αλλά εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Είναι ολιστiκό πρόγραμμα. Δεν αφορά μόνο την προμήθεια όπλων, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι΄ αυτό προχωράμε στην πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών για να ρίξουμε τον μέσο όρο της ηλικίας του προσωπικού των ΕΔ. Τα Rafale θα αντικαταστήσουν τα παλιά Mirage. Τα 6 είναι καινούργια, τα 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα, Ευελπιστούμε ότι θα παραλάβουμε τα πρώτα μέσα στο 2021. Οι φρεγάτες είναι απαραίτητες για το ΠΝ. Το κόστος δεν μπορώ να σας το πω γιατί θα γίνουν ανταγωνιστικές προσφορές. Πρόκειται για δεκαετές project. Σύντομα η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής και μεταξύ των μελών της ΕΕ. Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ να τη χρησιμοποιήσουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments