Πως Να

Πώς να ανανεώσω το σαλόνι μου

Πώς να ανανεώσω το σαλόνι μου
Σαλόνι διακόσμηση: Υπάρχουν μερικοί εύκολοι και κυρίως, οικονομικοί τρόποι για να αλλάξεις όψη στον χώρο σου.

Οι καιροί που ζούμε, είναι δύσκολοι και απαιτητικοί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσουμε το προσωπικό μας στιλ στα πράγματά μας.

Πολλές είναι οι φορές που μπορεί να κοιτάτε το καθιστικό και να νιώθετε ότι μια ανανέωση στον χώρο είναι απαραίτητη και όχι μόνο επιθυμητή. Όμως, μπορεί να μην θέλετε να διαθέσετε πολλά χρήματα, χρόνο και κόπο. Πώς λοιπόν, θα ανανεώσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, χωρίς να βουλιάξει ο προϋπολογισμός σας;

Για αρχή, αποφασίστε ποιο στιλ σας αρέσει και δείτε φωτογραφίες σπιτιών σε περιοδικά διακόσμησης. Προσπαθήστε με αυτόν τον τρόπο να καταλάβετε τι είναι αυτό που σας αρέσει σε κάθε στιλ διακόσμησης. Είναι το ύφος; Είναι τα υλικά; Είναι τα έπιπλα; ή τα χρώματα; Έπειτα, βάλτε το στοιχείο που σας αρέσει στη δική σας διακόσμηση.

Εκμεταλλευτείτε τα έπιπλα που έχετε

Μην τα υπερφορτώνετε αλλά καλό είναι να τα αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Το τραπεζάκι το πολύ μικρό μην το φορτώσετε με πράγματα αλλά σε ένα μεγαλύτερο τραπέζι βάλτε ελάχιστα διακοσμητικά. Ή δώστε στη βιβλιοθήκη σας τον ρόλο που της αξίζει και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει δημιουργώντας ένα πρωτότυπο χρωματικό κολάζ. Σκεφτείτε τα βιβλία όχι σαν θέματα, αλλά σαν χρώματα και τοποθετήστε τα κίτρινα βιβλία μαζί, τα γαλάζια μαζί κτλ.

«Παίξτε» με το χρώμα

Μην διστάσετε να βάψετε όλο το δωμάτιο, επιλέγοντας κάτι πιο μοντέρνο, πιο μοναδικό, όπως τον έναν τοίχο ή μία εσοχή και αναδείξτε τα με χρώματα ή μοτίβα που θα δώσουν ενδιαφέρον μέσα στον χώρο. Επιλέξτε ένα έντονο χρώμα που να ταιριάζει με τα έπιπλα που ήδη έχετε αλλά ας κάνετε κομψές αντιθέσεις, όπως καφέ με μπλε/ γκρι. Επίσης, μπορεί να βάψετε τον μισό τοίχο.

Αξιοποιείστε το φως

Δείτε πού είναι τα παράθυρα αλλά και από πού μπαίνει φως από άλλα δωμάτια και «παίξτε» μαζί του καθώς ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε μια διακοσμητική αλλαγή. Επίσης, αντικαταστήστε τα παλιά σας φωτιστικά με μερικά νέα και οικονομικά. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορετική ατμόσφαιρα που θα σας δώσει ο νέος σας φωτισμός.

Φτιάξτε μόνο σας τα διακοσμητικά

Επίσης, για να φτιάξετε μικρά διακοσμητικά χώρου ή να στολίσετε τα μαξιλάρια σας, πάρτε ιδέες από το βίντεο που ακολουθεί από την εκπομπή «ΦλΕΡΤ»:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments