Ελλάδα

Προσφυγόπουλα Άγιος Ανδρέας: Περίπου 200 παιδιά θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις

Προσφυγόπουλα Άγιος Ανδρέας: Περίπου 200 παιδιά θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις
Προσφυγόπουλα Άγιος Ανδρέας: Μετά από απόφαση του Δήμου Αθηναίων περίπου 200 παιδιά προσφύγων θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις της περιοχής.

200 περίπου προσφυγόπουλα θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο Μνημόνιο, ο ΔΟΜ θα αναλάβει όλες τις δαπάνες και τις επισκευές που θα απαιτηθούν. Τα προσφυγόπουλα που θα προέρχονται από τα Κέντρα Υποδοχής θα παραμείνουν στις κατασκηνώσεις μέχρι 1 Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Αθηναίων και πέρυσι είχε φιλοξενήσει, κατά τη χειμερινή περίοδο, στην κατασκήνωση του ανήλικους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, μήνυμα προς τους μετανάστες στη Λέσβο, που αρνούνται να εισέλθουν στη νέα δομή στον Καρά Τεπέ, έστειλε με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση, ζητώντας τους να μπουν σε αυτή, ώστε να περάσουν από τις διαδικασίες απόδοσης ασύλου, που θα τους επιτρέψουν να φύγουν, τελικά, από τη Λέσβο. «Θέλουμε να φύγετε από τη Λέσβο. Γι’ αυτό και ετοιμάσαμε αυτή τη δομή. Για να περιμένετε με ασφάλεια και να φύγετε με νομιμότητα. Ελάτε τώρα για να φύγετε γρήγορα!», υπογραμμίζεται, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

«Η δομή προσωρινής φιλοξενίας σας είναι έτοιμη. Παρακαλούμε άμεσα για την έλευση σας στο χώρο. Η διαμονή σας στο χώρο αυτό είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, για λόγους δημόσιας και προσωπικής υγείας, καθώς και για την επανεκκίνηση της διαδικασίας ασύλου. Στη δομή θα είστε απόλυτα ασφαλείς. Παρέχονται στέγαση, σίτιση, νερό, ηλεκτρισμός και είδη ατομικής υγιεινής. Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες και ευάλωτες ομάδες.

Οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου ξεκίνησαν και πάλι κανονικά. Ελάτε να πάρετε μέρος. Κανείς δεν θα φύγει από τη Λέσβο χωρίς να περάσει τις διαδικασίες και να πάρει τα χαρτιά που επιβάλλει ο Νόμος. Όσο δεν έρχεστε στη δομή τόσο καθυστερείτε την αποχώρησή σας από το νησί. Χωρίς χαρτιά δεν μπορείτε να ταξιδέψετε πουθενά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Θέλουμε να φύγετε από τη Λέσβο. Γι’ αυτό και ετοιμάσαμε αυτή τη δομή. Για να περιμένετε με ασφάλεια και να φύγετε με νομιμότητα. Ελάτε τώρα για να φύγετε γρήγορα!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments