Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έτσι θα είναι ο καιρός τον χειμώνα στην Ελλάδα – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Έτσι θα είναι ο καιρός τον χειμώνα στην Ελλάδα – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αξιοποιεί τις πρώτες εκτιμήσεις των μεγαλύτερων μετεωρολογικών κέντρων που δημοσιεύθηκαν και γράφει για το πώς θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα τον χειμώνα.

Αξιοποιώντας τις πρώτες εκτιμήσεις των μεγαλύτερων μετεωρολογικών κέντρων που δημοσιεύθηκαν, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου γράφει, σε ανάρτησή του στο Facebook, για το πώς θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα τον χειμώνα. Ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει ότι «Τα περισσότερα λοιπόν από τα προγνωστικά μοντέλα προβλέπουν ιδιαίτερα ζεστό χειμώνα ιδιαίτερα για τη Φινλανδία, και τα μισά από αυτά κανονικό χειμώνα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Μόλις δημοσιεύτηκαν και οι πρώτες “εκτιμήσεις” για τον επερχόμενο χειμώνα από τα μεγαλύτερα μετεωρολογικά κέντρα! Τα περισσότερα λοιπόν από τα προγνωστικά μοντέλα προβλέπουν ιδιαίτερα ζεστό χειμώνα ιδιαίτερα για τη Φινλανδία, και τα μισά από αυτά κανονικό χειμώνα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας! ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι εποχικές προγνώσεις δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ακρίβεια των καθημερινών, παρέχουν μια τελείως γενική εικόνα και μόνο τις αποκλίσεις από αυτό που ονομάζουμε κανονικά επίπεδα. Οπότε βλέποντας και λέγοντας,  πηγή: Copernicus

Όπως είχα επισημάνει από τις 7 του Σεπτέμβρη, ενδιαφέρον από πλευράς βροχοπτώσεων αρχίζει να παρουσιάζει ο καιρός προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.. Από αύριο περισσότερες λεπτομέρειες… Με εκτίμηση και καλή εβδομάδα! Σάκης Αρναούτογλου».

Δείτε την ανάρτηση του μετεωρολόγου στο Facebook

Μόλις δημοσιεύτηκαν και οι πρώτες "εκτιμήσεις" για τον επερχόμενο χειμώνα από τα μεγαλύτερα μετεωρολογικά κέντρα!Τα…

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Sonntag, 13. September 2020

Τι ισχύει για το ενδεχόμενο να υπάρξει medicane

Εν τω μεταξύ, το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει ότι πολύ μικρή πιθανότητα έχει το σενάριο να δημιουργηθεί Μεσογειακός Κυκλώνας με κίνηση προς την Ελλάδα. Η πλειονότητα των διαθέσιμων προγνωστικών μοντέλων δείχνει μη ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργία ενός medicane (όπως είναι διεθνώς γνωστό το φαινόμενο από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes) στο Ιόνιο Πέλαγος και ειδικά κοντά στις ακτές της χώρας μας.

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο, που εμφανίζεται μία ή δύο φορές τον χρόνο και πρόκειται για ισχυρό βαρομετρικό σύστημα με πολλά κοινά με τους τροπικούς κυκλώνες.

Κύριο χαρακτηριστικό των medicanes, είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που στροβιλίζονται γύρω από ένα «μάτι», συνοδευόμενοι από καταρρακτώδεις βροχές κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος και όχι στα θερμά και ψυχρά μέτωπα, όπως συνήθως συμβαίνει με τα κοινά βαρομετρικά χαμηλά της Μεσογείου.

Σχηματίζονται κυρίως το φθινόπωρο ή νωρίς τον χειμώνα, πάνω από τα σχετικά θερμά νερά της Μεσογείου, σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο υπερκείμενο αέρα και αντλούν ενέργεια από τη δραστηριότητα των καταιγίδων. Το τελευταίο medicane που επηρέασε τη χώρα μας, ήταν ο «Ξενοφών» στις 29 Σεπτεμβρίου 2018. Από την άλλη, σύμφωνα με το meteo, μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, προκαλεί ήδη ισχυρές και πολύωρες καταιγίδες. Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας, της Μάλτας, της Τυνησίας και της Βορειοδυτικής Λιβύης, ενώ οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments