Ελλάδα

Μάσκες στα σχολεία: Καταλήψεις σε σχολεία της Πάτρας για τα μέτρα προστασίας

Μάσκες στα σχολεία: Καταλήψεις σε σχολεία της Πάτρας για τα μέτρα προστασίας
Μάσκες στα σχολεία: Λουκέτο έβαλαν οι μαθητές σε τρία σχολεία της Πάτρας εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στη χρήση της μάσκας για τον κορωνοϊό.

Μαζί με τους μαθητές στα σχολεία επέστρεψαν και οι καταλήψεις. Μόνο που αυτή τη φορά, δεν γίνονται για τους λόγους που έχουν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια αλλά για το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Συγκεκριμένα, τρία σχολεία της Πάτρας είναι υπό κατάληψη, με τους μαθητές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο μέτρο της κυβέρνησης και να αρνούνται να φορέσουν μάσκα.

Πρόκειται για το 2ο και 12ο Λύκειο Πάτρας αλλά και το Γυμνάσιο – Λύκειο Φαρών. Μάλιστα, οι μαθητές στο 2ο Λύκειο έχουν κλειδώσει έξω από το κτήριο τους καθηγητές και διαμαρτύρονται τόσο για τις μάσκες όσο και τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφεία από το συγκεκριμένο σχολείο.

Κατάληψη και στα Χανιά:

Την ίδια ώρα, κατάληψη γίνεται και στα Χανιά. Πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής. Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές του σχολείου, οι οποίοι λένε “όχι” στην χρήση της προστατευτικής μάσκας στα σχολεία. Έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου, ενώ έχουν υψώσει και πανό με το δικό τους μήνυμα.

Νίκη Κεραμέως: «Θα είμαστε πολύ αυστηροί με την εφαρμογή των μέτρων»

Σημειώνεται πως η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα σήμερα ανέφερε πως θα είναι πολύ αυστηροί «σε ό,τι έχει να κάνει για την εφαρμογή των οδηγιών για την προστασία της δημόσιας υγείας». Παράλληλα τόνισε για μια ακόμη φορά ότι παιδί χωρίς μάσκα δεν θα μπαίνει στην τάξη. «Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση ότι παιδί χωρις μάσκα δεν μπαίνει στο μάθημα όπως συμβαίνει στο λεωφορείο, το μετρό ή το πλοίο. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους».

Διευκρινίζεται πως σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για το άνοιγμα των σχολείων η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός (όπως π.χ. κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο ή στα κυλικεία), στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία. Εφόσον είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του. Κατά την άφιξη των κηδεμόνων, θα επισημαίνονται προς τους γονείς και τον μαθητή η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας. Όσον αφορά στις μικρές ηλικίες, μέχρι 10 ετών, θα υπάρξει ευελιξία και επιείκεια στις περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments