Ελλάδα

Παπάς Ρέθυμνο μάσκες: Σάλος με το αντιδραστικό κήρυγμα ιερέα σε νηπιαγωγείο

Παπάς Ρέθυμνο μάσκες: Σάλος με το αντιδραστικό κήρυγμα ιερέα σε νηπιαγωγείο
Παπάς Ρέθυμνο μάσκες: Ιερέας εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του σε αγιασμό για να κάνει αντιδραστικό κήρυγμα για τις μάσκες και να κατηγορήσει παρευρισκόμενους γονείς για τα συλλαλητήρια που έκαναν για «τον Φύσσα, για τον Γρηγορόπουλο, για τον ομοφυλόφιλο», αλλά όχι για τα παιδιά τους.

Μεγάλες αντιδράσεις, όπως είναι λογικό, προκάλεσε ιερέας που εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του στον αγιασμό του 5ου Νηπιαγωγείου στο Ρέθυμνο για να κάνει αντιδραστικό κήρυγμα για τη χρήση μάσκας. Όταν γονείς αντέδρασαν σε όσα έλεγε ο συγκεκριμένος παπάς, τότε εξερράγη.

Πιο συγκεκριμένα, εκεί που τελούσε τον αγιασμό, ο ιερέας αποφάσισε ξαφνικά να προχωρήσει σε ένα κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία και στους μαθητές. Οι γονείς αντέδρασαν, αλλά εκείνος συνέχιζε να χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη χρήση της μάσκας και να ζητάει να περάσει μία βόλτα από το σπίτι τους για να τους δείξει με στοιχεία ότι αυτά που λέει είναι σωστά.

Όταν κάποιοι γονείς του ζήτησαν να τελειώσει τον αγιασμό ώστε να πάνε και στις δουλειές τους, εκείνος τους επιτέθηκε λεκτικά λέγοντας τα εξής: «Εντάξει, Συριζαίοι, εντάξει. Είδαμε την υποκρισία σας. Κάνατε συλλαλητήρια για τον Φύσσα, για τον Γρηγορόπουλο, για τον ομοφυλόφιλο και όχι για τα παιδιά σας και την χρήση μάσκας».

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες του daynight.gr, πρόκειται για τον ίδιο ιερέα που πριν από μερικές ημέρες είχε εκφωνήσει λόγο στη συγκέντρωση κατά της χρήσης μάσκας που είχε διοργανωθεί στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο.

Η απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ και οι αντιδραστικές απόψεις του συγκεκριμένου ιερέα ανάγκασαν τον Ιερατικό Σύνδεσμο της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι τα λεγόμενά του «σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου».

Δείτε την ανακοίνωση

Θυμίζουμε ότι χθες είχε συμβεί άλλο ένα περιστατικό στην Κρήτη σε σχέση με τις μάσκες στα σχολεία. Ένας γονέας που δεν ήθελε να φορέσει μάσκα το παιδί του, έριξε κουτουλιά σε καθηγητή που του ζήτησε να φορέσει λόγω και των μέτρων που ισχύουν μετά από απόφαση της κυβέρνησης. Ο καθηγητής μίλησε στο zarpanews.gr για το περιστατικό, ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε είχε προηγούμενα με τον πατέρα του μαθητή, ούτε τον προκάλεσε με τη στάση του.

«Στην πόρτα της αυλής του σχολείου στέκονταν δυο υποδιευθυντές και ένας ακόμα καθηγητής που μοίραζε τις μάσκες. Εγώ ήμουν πιο μέσα με άλλους δυο και επιτηρούσαμε», είπε ο καθηγητής. «Να σημειώσω ότι έλειπα από το σχολείο πέντε χρόνια και φέτος γύρισα, δεν γνωρίζω δηλαδή τα παιδιά», προσέθεσε.

«Ξαφνικά βλέπω έναν μαθητή που μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Του φώναξα και του είπα να βάλει μάσκα. Αυτός είπε ότι “μάσκα δεν βάζει”. Απάντησα ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περάσει έξω από την αυλή», τόνισε. Αυτό που ακολούθησε ήταν η επίθεση του γονέα, που συνόδευε το παιδί.

Λίγη ώρα μετά την καταγγελία από τον Σύλλογο διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή από τον συγκεκριμένο γονέα – αρνητή της μάσκας, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments