Ελλάδα

Σχολεία κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα σε μαθητή Γυμνασίου στον Πύργο

Σχολεία κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα σε μαθητή Γυμνασίου στον Πύργο
Σχολεία κορωνοϊός: Μόλις ένα 24ωρο πέρασε από το άνοιγμα και ήδη ένας ανήλικος βρέθηκε θετικός.

Ένας μαθητής Γυμνασίου στον Πύργο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις ένα 24ωρο πέρασε από το άνοιγμα και ήδη ένας ανήλικος βρέθηκε θετικός. Πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο φοιτά σε Γυμνάσιο της πόλης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το patrisnews, ο μαθητής είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, βγήκαν αρνητικά.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Πύργου, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να αποφασιστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Πώς θα κλείνουν τα σχολεία σε περίπτωση κρούσματος

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναλύοντας τη δεύτερη διάταξη της τροπολογίας, η οποία αφορά στο κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω του ιού, τόνισε πως με τη διάταξη της τροπολογίας θεσπίζεται «η δυνατότητα η επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή θα λαμβάνεται από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, και πάντοτε στην βάση του πρωτοκόλλου που έχουν δώσει οι ειδικοί επιστήμονες».

Η υπουργός προσέθεσε πως «έχει συσταθεί μια ειδική μονάδα, μια task force, αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας, Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα παρέχει επιπλέον καθοδήγηση στους διευθυντές εκπαίδευσης και στους διευθυντές Υγείας των Περιφερειών προκειμένου να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί αναφορικά με το πότε κλείνει ενδεχομένως ένα τμήμα ή μια σχολική μονάδα λόγο κορωνοϊού».

Το μήνυμα της υπουργού για τη νέα σχολική χρονιά

«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι», τόνισε στο μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. «Επιστρέφουμε στα θρανία, τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές μας, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Μαθαίνουμε ασφαλείς», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments