Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κρούσμα σε σχολείο στη Γλυφάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κρούσμα σε σχολείο στη Γλυφάδα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τι αναφέρει για το θετικό κρούσμα ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο στην Γλυφάδα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει για 14 ημέρες το τμήμα στο οποίο δίδασκε.

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου:

«Εκπαιδευτικός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας διαγνώστηκε σήμερα με κορωνοϊό.

Προχωράμε αμέσως σε απολύμανση του σχολείου (θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ) και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζεται από την διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η αρμοδιότητα για το κλείσιμο ή μή του τμήματος ή του σχολείου ανήκει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ.

Ως εκ τούτου, με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό.

Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε την έκκληση να τηρούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Η δημοτική μας αρχή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών».

Αυτά τα σχολεία κλείνουν λόγω κορωνοϊού

Προβληματισμός επικρατεί στις αρχές και στους γονείς καθώς πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η πρώτη εβδομάδα μαθημάτων ορισμένα σχολεία ανά την επικράτεια αναγκάζονται να βάλουν εκ νέου λουκέτο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Η σχετική λίστα του υπουργείου Παιδείας ανανεώθηκε χθες, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, και περιλαμβάνει έξι σχολεία και ένα τμήμα.

Ακολουθεί η λίστα με τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και με το ένα τμήμα:

  • Το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (κλειστό έως τις 27/09)
  • Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο  (κλειστό έως τις 27/09)
  • Το Δημοτικό Σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα Λήμνου (κλειστό έως τις 18/09)
  • Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (κλειστό έως τις 18/09), ενώ
  • Αναστολή λειτουργίας του το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας (κλειστό έως τις 27/09).

Ακόμη κλειστά είναι τα σχολεία σε Λέσβο και Πέλλα:

Υπενθυμίζεται ότι σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14 Σεπτεμβρίου έως και 16 Σεπτεμβρίου είναι όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας  λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που υπάρχει στις περιοχές αυτές.  Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας έχουν τεθεί και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες των ακολούθων σχολικών μονάδων:

  • του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής  Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
  • του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και
  • του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Σημειώνεται πως οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προβλέπουν ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τη στιγμή που θα αναστέλλεται η λειτουργία μιας σχολικής μονάδας.

Η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι, εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, ως εξής:

    • Παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.
    • Παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σε μαθητές οι οποίοι απουσιάζουν δικαιολογημένα λόγω κορονοϊού. Η ίδια πρόβλεψη υπάρχει και για μαθητές οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή παιδιά που διαμένουν με άτομα που ανήκουν στις κατηγορίες αυξημένου κινδύνου. Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
    • Σε περίπτωση που καθίσταται δυσχερής η εφαρμογή της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, προβλέπεται, επίσης, υπό προϋποθέσεις για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου η εναλλακτική δυνατότητα σχηματισμού «διαδικτυακών τμημάτων», στα οποία τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτά μπορεί να απαρτίζονται είτε από μαθητές μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας είτε διαφορετικών σχολικών μονάδων, ανά τάξη και ανά μάθημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments