Πολιτική

Τσίπρας σε Ζάεφ: «Η κυβέρνηση δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Τσίπρας σε Ζάεφ: «Η κυβέρνηση δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών»
Τσίπρας σε Ζάεφ: Τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, χθες, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Ζάεφ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο του συνεδρίου του «Economist».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Τσίπρας είπε ότι χαίρεται που τον βλέπει στην Αθήνα ως επανεκλεγέντα πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας τόνισε πως εκπληρώνει το όνειρό του, καθώς μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει έρθει στην Αθήνα «για να συζητήσουμε για δουλειές, συνεργασία και οικονομία» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δίχως εσάς δεν γινόταν» ανέφερε χαρακτηριστά προς τον κ. Τσίπρα.

«Είμαι επίσης χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα, όχι μόνο τη σέβεται, αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Ζάεφ να απαντά: «Αυτό είναι μία πραγματική επιτυχία».

Σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη:

Εν τω μεταξύ, η επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα άνοιξε ξανά τη σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ονομάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Βορειομακεδονομάχο» από «Μακεδονομάχο». Απάντηση στη συγκεκριμένη ανακοίνωση δημοσιοποίησε η Πειραιώς, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έβαλαν τη λέξη «Colotumba» στο διεθνές πολιτικό λεξιλόγιο.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ακόμα ότι το το brand της πολιτικής απάτης το έχει κατοχυρώσει αμετάκλητα ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι η ΝΔ ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο από τη στιγμή που κυρώθηκε, αυτή δεν μπορεί να αλλάξει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας που έβαλαν τη λέξη colotumba, στο διεθνές πολιτικό λεξιλόγιο με όσα απίθανα υπόσχονταν και όσα έκαναν, τελικά έχουν το θράσος να μιλούν για πολιτική απάτη. Τι να θυμίσουμε; Το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τη «Σεισάχθεια», το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα/παρωδία; Οι ίδιοι μπορεί να θέλουν να τα ξεχάσουν, οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν! Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην ψήφισή της. Είχε δώσει μάχη να μην υπογραφεί και εν συνεχεία να μην κυρωθεί” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

«Αφού ανέβηκε στο κύμα των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού λοιδόρησε όσους την υπέγραψαν, αφού φλόμωσε τους ψηφοφόρους του στα ψέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα εμφανίζεται έτοιμος να κάνει «δουλειές» με τη Βόρεια Μακεδονία», τονίζει στη δική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτε ότι «μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρίστανε τον «Μακεδονομάχο», σήμερα μάθαμε δια στόματος του κ. Ζάεφ πως τώρα έχει γίνει «Βορειομακεδονομάχος» και δίνει μάχες υπέρ της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη».

Θυμίζουμε ότι κ. Ζάεφ έκανε τη δήλωση ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments