Ελλάδα

Κακοκαιρία Φθιώτιδα: Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτια και αυτοκίνητα

Κακοκαιρία Φθιώτιδα: Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτια και αυτοκίνητα
Κακοκαιρία Φθιώτιδα: Συναγερμός υπάρχει στην περιοχή για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές με εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα λόγω της κακοκαιρίας στη Φθιώτιδα. Πολύ ανησυχητικές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι δραματική σε Λιανοκλάδι, Στίρφακα, Ζηλευτό και Παλιούρι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι σε πραγματικό συναγερμό αφού δέχονται κλήσεις από ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους ή σε οχήματα λόγω της μεγάλης ποσότητας του νερού που έχει πέσει. Το lamiareport.gr γράφει ότι ο κυκλώνας Ιανός χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με τον Δήμο Μακρακώμης και τον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου.

Πιο συγκεκριμένα, δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας από αυτούς  με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στίρφακα, όπου τα ρέματα παρέσυραν ακόμη και μάντρες σπιτιών, και το Ζηλευτό. Επίσης, στο Παλιούρι και το Τρίλοφο πάλι επενέβησαν σωτήρια οι πυροσβέστες για απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ανθρώπων.

Επιπλέον δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί από τις 14:50 η ώρα στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης.

Οχήματα έχουν μείνει στον δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στον Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό. Με εξαίρεση τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτά της Πολιτικής Προστασίας, απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος.

Στο «μάτι» του κυκλώνα βρίσκεται αυτή την ώρα και το Λιανοκλάδι που μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκε σε «πλωτή» πόλη. Υπήρξε επιχείρηση για απεγκλωβισμό άνδρα που είχε μείνει με το αυτοκίνητο του στο μέσο ενός χειμάρρου.

Δείτε φωτογραφίες

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί ο δρόμος Λαμίας – Καρπενησίου. Το βίντεο είναι τραβηγμένο από επιβάτη του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments