Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Υπό πίεση το σύστημα Υγείας – Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Υπό πίεση το σύστημα Υγείας – Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων
Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, τόνισε πως α κρούσματα που καταγράφονται προκύπτουν μετά από την επάνοδο των αδειούχων που αυξάνει την πληθυσμιακή πυκνότητα.

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης για την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με την πορεία του κορωνοϊού.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 339 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 14738 και οι νεκροί έφτασαν τους 327 καθώς σημειώθηκαν δύο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, για την εξέλιξη της πανδημίας, o επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αρχικά αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ (339 κρούσματα και δύο θάνατοι και 71 διασωληνωμένοι) τα 164 από τα νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής. Τόνισε ότι καταγράφονται τάσεις υπέρβασης από την προηγούμενη εβδομάδα και διπλασιασμός στην Αττική, στοιχεία που ανησυχούν, αλλά και πιέζουν το σύστημα Υγείας

Ανέφερε ότι τα κρούσματα που καταγράφονται προκύπτουν μετά από την επάνοδο των αδειούχων που αυξάνει την πληθυσμιακή πυκνότητα. Ο αριθμός των κρουσμάτων αποτυπώνει τι είχε συμβεί πριν από δύο εβδομάδες. Σε δύο εβδομάδες θα αποτυπωθούν τα αποτελέσματα των μέτρων αυτής της περιόδου. Επανέλαβε ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενισχύονται οι συστάσεις σε όσους είναι πάνω από 65 ετών και τόνισε την αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας. Επίσης ενισχύεται η συνεργασία του ΕΟΔΥ με το ΚΥΤ της Λέσβου.

Δείτε την ενημέρωση:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 339 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14738, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2541 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6191 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 20 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 327 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments