Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας: Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να δώσει το στίγμα για τη νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον τελευταίο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάποιες αλλαγές προκειμένου να μπει σε μία νέα εποχή. Το σήμα του κόμματος άλλαξε για συμβολικούς λόγους, ενώ οι πιο ουσιαστικές αλλαγές έγιναν σε επίπεδο προσώπων. Αυτές τις μέρες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Κουμουνδούρου προκειμένου να χαραχτεί η νέα πορεία του κόμματος στην εποχή του κορωνοϊού. Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχει σφοδρή σύγκρουση με την κυβέρνηση για τα εργασιακά και τα οικονομικά θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βγει η Ελληνική Οικονομία από την κρίση στην οποία έχει μπει. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός έχει μερίδιο ευθύνης για την ύφεση, αλλά τονίζουν ότι τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει και πριν την έλευση του ιού στη χώρα μας. Αυτός είναι και ο βασικός άξονας της αντιπολίτευσης που θα χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ηλιόπουλος έδειξε τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δίνοντας μάλιστα το περίγραμμα των προτάσεων που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος είπε: “Κανένας Έλληνας πολίτης δεν περιμένει από εμάς μια στείρα κριτική της κυβέρνησης ή μια απλή περιγραφή της δυσκολίας που βιώνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει άμεσα μέτρα ώστε να θωρακίσουμε την ελληνική κοινωνία και τον λαό, μέτρα που αφορούν την υγεία, την παιδεία, τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας”.

Μάλιστα ο Νάσος Ηλιόπουλος, επέκρινε το γεγονός ότι “η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου η κυβέρνηση επιλέγει να μην δώσει μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, αλλά ουσιαστικά παρέχει μόνο μορφές δανεισμού προς τις ΜμΕ, όταν το 60% εξ’ αυτών δεν έχει πρόσβαση καν στις τράπεζες”, ενώ υπογράμμισε πως “με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτή την εβδομάδα έγινε νόμος του κράτους η απλήρωτη εργασία”.

“Εμείς ζητάμε να επιδοτηθεί η εργασία -όχι οι αναστολές συμβάσεων, η εκ περιτροπής εργασία και η ανεργία”, αντιπαρέβαλε. Στο μεταξύ, άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ και για τη διαχείριση της πανδημίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η ελληνική κοινωνία, με την ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα των συμπολιτών μας”.

Τι θα πει ο Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στο θέμα της πανδημίας και πρόκειται να ασκήσει έντονη κριτική για τις κινήσεις της κυβέρνησης από το τέλος της καραντίνας μέχρι σήμερα. Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα για να είναι έτοιμο το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Θα επισημάνει μάλιστα ότι η «πρώτη δουλειά που είχε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά το lockdown ήταν η ενίσχυση του ΕΣΥ, που δυστυχώς τώρα τρέχει με 5.000 λιγότερους εργαζομένους από πέρυσι, ενώ στην Αττική που έχουμε και το πιο έντονο πρόβλημα υπάρχουν μόνο 22 κενές κλίνες ΜΕΘ».

Στη συνέχεια πρόκειται να τονίσει ότι «δεν είναι, μόνο το πρόσφατο φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία που καταδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά μια συνολική ανικανότητα και ανευθυνότητα που ‘κουμπώνει’ και με οικονομικές αδυναμίες». Φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει και για το άνοιγμα των σχολείων σχολιάζοντας πως “ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε το άνοιγμά τους παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια”. Ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει μεγάλη έμφαση στο πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας ότι «έχουμε 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρυσι, τάξεις με περισσότερους μαθητές και κανένα τεστ».

Στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει και η πρόσφατη επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα θέλοντας να δείξει την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας. Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά θα θέσει τρείς προτεραιότητες.

  • Υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ανάλογη με τον τρόπο που πέτυχε την ακύρωση της προσπάθειας των τουρκικών ερευνών το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ενεργητική εξωτερική πολιτική, και όχι κυβέρνηση σε ρόλο ‘παρακολουθητή’, όπως έκανε η ΝΔ μέχρι το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
  • Και διπλωματία, διάλογος, αποκλιμάκωση στη βάση του διεθνούς δικαίου, που είναι με το μέρος της Ελλάδας, με ορίζοντα τη Χάγη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments