Πολιτική

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε τις νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη για τον κορωνοϊό στο κέντρο της Αθήνας, χαρακτηριστικά είπε ότι η Αττική είναι στο «πορτοκαλί». Κάποιες γειτονιές στην Αθήνα είναι «εστίες κορωνοϊού», είπε. Από τα 14.400 συνολικά κρούσματα, έχουμε 4084 ενεργά κρούσματα, ενώ πάνω από τα μισά είναι στην Αττική, τα 966 βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα γίνουν στοχευμένα τεστ και σαρωτικοί έλεγχοι, ενώ θα υπάρξουν ξενοδοχεία καραντίνας. Έδωσε έμφαση σε δυο σημεία: στην αποφυγή συγχρωτισμού και στη χρήση μάσκας στα Μέσα Μεταφοράς.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε και ισχύουν από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου:

  • Ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Μέχρι 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες
  • Υποχρεωτική τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο 40% των χώρων
  • Μετακινήσεις σε τρία κύματα για τον δημόσιο τομέα
  • Κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο: προσέλευση σε τρία κύματα (στις 7, 8 και 9 το πρωί) και αποχώρηση σε 4 κύματα (εντός διώρου από τη λήξη εργασίας)
  • Σαρωτικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα στους χώρους εργασίας
  • Rapid test σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων
  • Θα υπάρξει διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων από ευάλωτες ομάδες σε ξενοδοχεία καραντίνας

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, ανέφερε ότι υπάρχει αυστηρή σύσταση να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 ετών (ειδικά με ΜΜΜ) και να αποφεύγουν την επαφή με άτομα εκτός του οικογενειακού τους κύκλου. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για καθολικό lockdown, απάντησε ότι αν εφαρμόζονται τα μέτρα δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Το καλύτερο «lockdown για τον κορωνοϊό», είπε, ότι θα είναι η εφαρμογή των μέτρων (χρήση μάσκας, αποστάσεις, χρήση αντισηπτικού κ.ά). Επανέλαβε, πάντως, αρκετές φορές ότι αν χρειάζεται η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να περάσει στο επόμενο στάδιο με πιο αυστηρά μέτρα, αλλά αυτό εξετάζεται step by step (σ.σ. βήμα – βήμα), όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δείτε Live τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Gepostet von pagenews.gr am Freitag, 18. September 2020

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 339 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14738, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2541 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6191 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 20 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 327 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments