Ελλάδα

Κορωνοϊός ΟΑΚΑ: Κρούσμα στο κολυμβητήριο οδηγεί σε κλείσιμο των εγκαταστάσεων

Κορωνοϊός ΟΑΚΑ: Κρούσμα στο κολυμβητήριο οδηγεί σε κλείσιμο των εγκαταστάσεων
Κορωνοϊός ΟΑΚΑ: Κρούσμα σε αθλητικό σωματείο που λειτουργεί στο κολυμβητήριο. Κλείνουν οι εγκαταστάσεις μέχρι νεωτέρας.

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε αθλητικό σωματείο που λειτουργεί στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να κλείσουν συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μέχρι νεωτέρας. Ειδικότερα την παύση λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών P1 και P4 ανακοίνωσε το ΟΑΚΑ. Η παύση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου (19.09.2020).

Όπως γνωστοποιήθηκε, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 21/9 εκτενής απολύμανση των κολυμβητικών δεξαμενών και όλων των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και σχολαστική καθαριότητα του συγκροτήματος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Συνεπώς αναστέλλεται η λειτουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου την προσεχή Δευτέρα από 07:00 – 15:00.

Η επιδημιολογική εικόνα του ιού ανησυχεί τους ειδικούς

Μαίνεται το μέτωπο του κορωνοϊού στη χώρα. Τα τριψήφια νούμερα των κρουσμάτων δεν λένε να μειωθούν. Αντιθέτως αυξάνονται συνεχώς, με τους ειδικούς να κρούουν καμπανάκι κινδύνου και την κυβέρνηση να εξετάζει ακόμη πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Ειδικά όσον αφορά την Αττική, η κατάσταση μοιάζει ιδιαίτερα οξυμένη με τους ειδικούς να προειδοποιούν για αυστηρή τήρηση των μέτρων

Οι λοιμωξιολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προτείνουν ένα lockdown. Ο Νίκος Σύψας εκτίμησε πως αν δεν παρουσιάσουν αποκλιμάκωση τα κρούσματα κορωνοϊού το επόμενο δεκαπενθήμερο, ίσως οδηγηθούμε σε αυτό το μέτρο. «Όσον αφορά την επιδημία, ισχύει το »ποτέ μη λες ποτέ»», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

«Αν χρειαστεί lockdown, θα γίνει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Αττική, τότε πάμε αναμφίβολα για lockdown. Τα τελευταία μέτρα θα χρειαστούν μία εβδομάδα-δέκα ημέρες για να αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν, τότε το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών».

Ο κ. Σύψας μάλιστα έκανε άλλη μία έκκληση προς τους πολίτες ώστε να μην οδηγηθούν οι ειδικοί σε μία τέτοια εισήγηση στην κυβέρνηση. «Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Είναι ο καιρός για να το κάνουμε, όχι για να είμαστε χαλαροί. Τα πράγματα σοβαρεύουν» είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε πως όσο τα κρούσματα δεν παρουσιάζουν μείωση, τόσα περισσότερα θα είναι και τα μέτρα που θα προτείνονται από την πλευρά των ειδικών. Απέρριψε πάντως, προς το παρόν, τα σενάρια για τετραψήφια νούμερα κρουσμάτων ημερησίως που ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments