Ελλάδα

Tραινοσέ Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση λόγω της κακοκαιρίας

Tραινοσέ Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση λόγω της κακοκαιρίας
Tραινοσέ Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Tα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Κεντρική Στερεά και Θεσσαλία - Τι αναφέρει η Τραινοσέ.

Με λεωφορεία θα γίνεται μέχρι νεοτέρας η σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας εξαιτίας των σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί η σιδηροδρομική υποδομή, εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που δημιούργησε ο κυκλώνας “Ιανός”. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου οι επιβάτες των τραίνων θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία για το κομμάτι μεταξύ Λιανοκλαδίου – Λάρισας παρακάμπτοντας τα απροσπέλαστα σημεία της σιδηροδρομικής υποδομής προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η εταιρεία ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, και θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση για την πορεία ομαλοποίησης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Παράλληλα, ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ, όπως αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιχειρεί με συνεργεία στα προβληματικά σημεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης και παραμένει εν ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου. Σημειώνεται πως η σιδηροδρομική γραμμή πριν τη σήραγγα Οθρυος έχει υποστεί από νωρίς χθες Παρασκευή το απόγευμα σοβαρές ζημιές και είναι απροσπέλαστη.

Κόπηκε στα δύο η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου

Μετά το πλημμυρισμένο οδόστρωμα, ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου με την υποχώρηση της γέφυρας στο ύψος του Παλιουρίου Καστρίου. Από τον μεγάλο όγκο νερού υποχώρησε μεγάλο κομμάτι που ουσιαστικά έκοψε την εθνική οδό στα δύο. Εξάλλου, από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στο ύψος της διασταύρωσης Λουτρών Υπάτης.

Αυτές οι περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε. Όπως ανέφεραν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη. Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε  και  και αργότερα στις .

Παράλληλα συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε  και Στερεά , όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της  για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων. Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι’ αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments