Τεχνολογία

iOS 14: Bug αχρηστεύει ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του

iOS 14: Bug αχρηστεύει ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του
iOS 14: Εξαιτίας αυτού του bug, πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται αν πρέπει να προχωρήσουν στην αναβάθμιση ή όχι.

Μια ακόμη αναβάθμιση για τους χρήστες της Apple είναι διαθέσιμη, αν και τα πρώτα προβλήματα ήδη έχουν ξεκινήσει. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το gizmodo, πρόκειται για σούπερ ενοχλητικό ζήτημα που ανακαλύφθηκε μιάμιση, μόλις ημέρα από τότε που το iOS 14 κυκλοφόρησε ευρέως στο κοινό.

Σε μια ευγενική χειρονομία για όσους από εμάς χρησιμοποιούμε προγράμματα περιήγησης ή πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός της Apple, η γνωστή εταιρεία θα επιτρέπει τώρα στους χρήστες να αλλάζουν τις προεπιλεγμένες εφαρμογές τους για αυτές τις λειτουργίες. Και αυτό είναι υπέροχο αλλά όπως σημειώνεται, η Apple θα σβήνει αυτές τις ρυθμίσεις κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση του iPhone.

Δηλαδή τα iOS 14 και iPadOS 14 που είναι πλέον διαθέσιμα για τους χρήστες, έφεραν την επιλογή να διαλέγει κανείς τον default browser του και τη default εφαρμογή email που επιθυμεί, προσφέροντας χρήσιμες εναλλακτικές στο Safari και στο Mail. Ωστόσο, μία μέρα μετά την αναβάθμιση, όλο και περισσότεροι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν το παραπάνω ενοχλητικό bug.

Σύμφωνα με τις αναφορές οι default επιλογές γίνονται reset κάθε φορά που η συσκευή κάνει επανεκκίνηση. Για παράδειγμα, αν δηλαδή έχεις επιλέξει τον Chrome για default browser, την επόμενη φορά που θα κάνεις επανεκκίνηση θα δεις πάλι επιλεγμένο το Safari, με την Apple να μην έχει εκδώσει ακόμα κάποια ανακοίνωση, αν και θεωρείται σίγουρο πως το να φτιαχτεί είναι θέμα ημερών, ίσως με την έκδοση iOS 14.0.1.

Πώς μπορώ να αλλάξω τον default browser που έχω;

Για αυτό αν κάποιος δεν έχει ακόμα κάνει τη σχετική αναβάθμιση, ίσως να θέλει να περιμένει μερικές μέρες, καθώς σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος η Apple έδωσε στους developers μόλις μία μέρα για να προετοιμάσουν τις εφαρμογές τους για το update. Από την άλλη, αν έχετε κάνει την αναβάθμιση και θέλετε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, πήγαινε στις «Ρυθμίσεις», επίλεξε την εφαρμογή που θες (στην προκειμένη περίπτωση το browser που χρησιμοποιείς και θες, όπως είναι οι Google Chrome ή Opera) και πάτα να γίνει ο default browser σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments