Πως Να

Πώς να κάνω τη μετακόμιση εύκολα και γρήγορα

Πώς να κάνω τη μετακόμιση εύκολα και γρήγορα
Μετακόμιση συμβουλές: Μπορεί να αποδειχθεί πολύ κουραστική ως διαδικασία αλλά αν κινηθείς «έξυπνα», τότε όλα θα γίνουν πολύ εύκολα και γρήγορα.

Αν τυχόν ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις και αγχώνεσαι για την όλη διαδικασία, μην ανησυχείς, γιατί έχουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να κυλήσουν όλα… ρολόι, αν και η αλήθεια είναι ότι πάνω – κάτω όλοι γνωρίζουμε τα βασικά.

Αναμφίβολα, το πιο δύσκολο κομμάτι στην οργάνωση είναι το πακετάρισμα για τη μετακόμιση. Ο χώρος έχει γεμίσει με τεράστιες κούτες και εσύ δεν ξέρεις πώς να βάλεις τα πράγματα. «Το φωτιστικό να μπει στην κούτα με τα βιβλία ή σε αυτή με τα ρούχα για να μην σπάσει;». «Και αν το κουτί με τα βιβλία σπάσει, τι θα κάνω;». Αυτές μπορεί να είναι μερικές από τις σκέψεις που περνούν φευγαλέα από το μυαλό σου όσο προετοιμάζεσαι για το επόμενο βήμα στη ζωή σου.

Κάνε λίστα και χώρισε τις δουλειές

Όμως, όσο και αν στην πραγματικότητα η μετακόμιση είναι μια διαδικασία κουραστική και μερικές φορές επίπονη, μπορεί να γίνει πολύ πιο ευχάριστη και εύκολη αν την αντιμετωπίσεις σαν μια νέα αρχή και οργανωθείς σωστά βήμα προς βήμα. Για να προετοιμαστείς καλύτερα, φτιάξε από νωρίς μια λίστα με όλα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν εν όψει της μετακόμισης. Χώρισε τις δουλειές σε αυτές που πρέπει να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια, και αμέσως μετά τη μετακόμιση. Ακόμα, οργάνωσε από πριν τις αρμοδιότητες κάθε ατόμου που θα σε βοηθήσει ώστε να διεξαχθούν όλα πιο εύκολα και συντονισμένα.

Πέτα τα άχρηστα αντικείμενα

Στη συνέχεια, ακόμα και αν το καινούριο σπίτι είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο ή έχει περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, το Α και το Ω της μετακόμισης είναι το ο διαχωρισμός των πραγμάτων σε χρήσιμα και άχρηστα. Εκμεταλλεύσου λοιπόν, αυτή τη διαδικασία καθώς είναι μια μοναδική ευκαιρία για αλλαγές στο σπίτι. Για αυτό πέρα όσα πράγματα χρειάστηκαν κάποτε αλλά δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις ξανά και δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρονται άδικα.

Μην περιμένεις την τελευταία βδομάδα για να πακετάρεις

Τώρα που φτάσαμε στο πακετάρισμα, υπάρχουν τα σωστά… εργαλεία που θα χρειαστείς και αυτά είναι οι κούτες, οι σακούλες, οι βαλίτσες, οι ταινίες συσκευασίας, οι μαρκαδόροι, οι εφημερίδες και αντικείμενα όπως το ψαλίδι. Και να θυμηθείς να προμηθευτείς κούτες σε διάφορα μεγέθη για να καλύψεις όλες τις ανάγκες. Οι κούτες μάλιστα, πρέπει να είναι γερές, σε καλή κατάσταση και να κλείνουν καλά ώστε να μπορείς να τις κολλήσεις με ταινία. Και μην περιμένεις την τελευταία βδομάδα για να πακετάρεις. Δωμάτια όπως η αποθήκη ή το πατάρι μπορούν να πακεταριστούν εβδομάδες πριν από τη μετακόμιση, όπως επίσης και τα ρούχα της άλλης εποχής.

Γράψε έξω από τις κούτες τι υπάρχει μέσα

Εξάλλου, όλες οι κούτες που θα πακετάρεις δεν είναι ανάγκη να ανοιχθούν αμέσως μόλις φτάσεις στο καινούριο σπίτι. Επίσης, μάρκαρε τις κούτες που περιέχουν είδη πρώτης ανάγκης, βάζοντας κάποιο χαρακτηριστικό σημάδι με μαρκαδόρο έξω από την κούτα ώστε όταν φτάσεις να έχεις πρόχειρα όλα τα απαραίτητα είδη ενώ επίσης είναι καλό να πακετάρετε όλα τα περιεχόμενα κάθε δωματίου πριν μεταβείς στο επόμενο. Έτσι, ο χρόνος που θα χρειαστεί για να πάνε τα πράγματα στο κατάλληλο δωμάτιο στο ξεφόρτωμα θα μειωθεί δραστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments