Πολιτική

Πομπέο Ελλάδα: Στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Πομπέο Ελλάδα: Στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Πομπέο Ελλάδα: «Κλείδωσε» το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με τις εξελίξεις να «τρέχουν» και την κινητικότητα να κορυφώνεται.

Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από την ελληνική πλευρά, «κλείδωσε» το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στη χώρα μας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, δηλαδή εντός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.

Κατά συνέπεια, η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα τοποθετείται για το προσεχές Σαββατοκύριακο (26 και 27 Σεπτεμβρίου). Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Μάικ Πομπέο θα μιλήσει σε Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα μεταβεί και στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας.

Μπορεί να συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Θυμίζουμε πως πέρα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης της χώρας μας με την Τουρκία, ενώ πριν από μερικές ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη – αστραπή στη Λευκωσία, όπου και έστειλε μήνυμα υπέρ του διαλόγου. Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό να γίνει και συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξάλλου, τα ελληνοτουρκικά, με ιδιαίτερη έμφαση στις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, θα αποτελέσουν το κύριο θέμα της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Επιπροσθέτως, να θυμίσουμε πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε την Τουρκία και την Ελλάδα να εγκαταλείψουν κάθε στρατιωτική κλιμάκωση και να επικεντρωθούν στην αναζήτηση μιας διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση για το φυσικό αέριο που τις φέρνει αντιμέτωπες στην ανατολική Μεσόγειο.

«Πρέπει να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική ισχύς, αλλά μέσω των κανονικών μηχανισμών, μέσω των διεθνών αποφάσεων, ιδιαίτερα για τα (σ.σ.: ενεργειακά) δικαιώματα που συνδέονται μ’ αυτή την περιοχή», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός μιλώντας στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter. «Πρέπει να μειωθεί το στρατιωτικό αποτύπωμα παντού και να γίνεται προσφυγή σε διπλωματικά και όχι στρατιωτικά μέσα», επέμεινε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments