Video

Κακοκαιρία Λαμία: Ο Ιανός «έπνιξε» το αεροδρόμιο

Κακοκαιρία Λαμία: Ο Ιανός «έπνιξε» το αεροδρόμιο
Κακοκαιρία Λαμία: Απίστευτη είναι η εικόνα από το αεροδρόμιο της Λαμίας που έχει «πνιγεί» από τον Ιανό.

Η κακοκαιρία Ιανός όχι μόνο έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, σε Φάρσαλα και Καρδίτσα, αλλά έχει μετατρέψει σε πλωτά σημεία πολλά μέρη της χώρας. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μας έρχονται από τη Λαμία.

Όπως μεταφέρει το lamianow.gr, «πνίγηκε» το αεροδρόμιο Λαμίας και διεκόπη η κυκλοφορία προς το Κόμμα. «Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που έπεσε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη νότια πλευρά της Λαμίας και προς το Κόμμα», αναφέρει το σάιτ.

Δείτε το βίντεο

Μεγάλες ζημιές υπάρχουν και στον Άγιο Στέφανο. Οι εικόνες κατεστραμμένων δρόμων και πλημμυρισμένων καλλιεργειών είναι συγκλονιστικές αφού δείχνουν τι καταστροφές προκάλεσε ο Ιανός.

Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, επενέβη τόσο με δικά του μηχανήματα όσο και ιδιωτών. Έγιναν οι πρώτες σημαντικές παρεμβάσεις, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος ο οποίος ανέβασε και τις σχετικές εικόνες.

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με την ενημέρωσή της, επικεντρώθηκαν κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Αναλυτικά:

  • Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στη Δυτική Ελλάδα (, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.
  • Στη Στερεά Ελλάδα (, Λουτρά Υπάτης, Λιανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του Μεσογειακού κυκλώνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Με εντολή του πρωθυπουργού μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρώτο μέλημα των προσπαθειών είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments