Ελλάδα

Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου: Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου: Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου: Πυρκαγιά ξέσπασε στο νότιο μέρος της δομής. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο ΚΥΤ αιτούντων άσυλο στη Σάμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες καίγονται κοντέινερ στο νότιο μέρος εντός της δομής.  Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, όπου επιχειρούν επτά οχήματα με 14 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hlektra.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην πτέρυγα που διαμένουν οι ανήλικοι. Η δομή βρίσκεται σε καραντίνα από την Τρίτη, όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού, ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκαν 21 κρούσματα εντός του ΚΥΤ.

Φωτιά είχε ξεσπάσει πριν από λίγες μέρες για την οποία η αστυνομία είχε προχωρήσει σε συλλήψεις.

Με το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων κατηγορείται ένας 42χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Σάμο στο πλαίσιο της έρευνας για την πρόσφατη πυρκαγιά στο κέντρο κράτησης του νησιού. Ο 42χρονος αλλοδαπός κατηγορείται ότι υποκινούσε άλλους για την φωτιά.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ταυτοποιήθηκε και ένας 20χρονος για το ίδιο αδίκημα. Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν ηχητικά και γραπτά μηνύματα σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τα οποία υποκινούσαν άλλους αλλοδαπούς στη διάπραξη έκνομων ενεργειών, που σχετίζονται με την πρόσφατη πυρκαγιά κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο. Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Η ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τις συνθήκες στο ΚΥΤ Σάμου και την προηγούμενη πυρκαγιά

Την προηγούμενη Τρίτη μια ακόμα φωτιά ξέσπασε κοντά στο ΚΥΤ ενώ ανακοινώθηκαν και τα 2 πρώτα κρούσματα COVID-19 στον καταυλισμό. Την ίδια στιγμή που είμαστε σε επαφή με τις αρχές και άλλους φορείς στο νησί προκειμένου να συμβάλλουμε όπως χρειαστεί, συνεχίζουμε να παρέχουμε 100.000 λίτρα καθαρό πόσιμο νερό κάθε μέρα στους περισσότερους από 4.700 αιτούντες άσυλο.

Τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που εφαρμόζουν οι ελληνικές αρχές περιορίζουν την πρόσβαση των αιτούντων άσυλο στην ιατρική φροντίδα και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Είναι πλέον πιο σημαντικό κι επείγον από ποτέ να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα βασικά μέτρα υγιεινής και οι ευάλωτες ομάδες και ειδικά τα άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, να μεταφερθούν άμεσα σε ασφαλή καταλύματα και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Οι ομάδες μας είναι έτοιμες να συνεργαστούν και συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης που διαμορφώνεται στο νησί της Σάμου.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται στη Σάμο από τον Οκτώβριο του 2015. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν δύο κλινικές για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε θύματα βίας και σεξουαλικής βίας και για παροχή υπηρεσιών σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας σε γυναίκες. Παράλληλα, παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης και υγιεινής στον πληθυσμό που διαμένει έξω από το Κέντρο Yποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments