Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Δραματική η κατάσταση από τις μεγάλες καταστροφές – Στην Ιθάκη ο Χαρδαλιάς

Κακοκαιρία Ιανός: Δραματική η κατάσταση από τις μεγάλες καταστροφές – Στην Ιθάκη ο Χαρδαλιάς
Κακοκαιρία Ιανός: Απελπισμένοι οι κάτοικοι κάνουν λόγο για βιβλική καταστροφή ενώ νιώθουν μόνοι και αβοήθητοι.

Νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, επιχειρήσεις, κατοικίες και στην αγροτική παραγωγή, αφήνει πίσω του ο «Ιανός» που έχει πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας μας μα περισσότερο τη Θεσσαλία και τα νησιά του Ιονίου.

Τρεις νεκροί και μια αγνοούμενη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεκρός εντοπίστηκε σήμερα Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου από το Πυροσβεστικό Σώμα Καρδίτσας, ο ηλικιωμένος που αγνοείτο όταν λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του στο χωριό Καστανιά. Να αναφέρουμε πως μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα, ήταν το πρώτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ στην Καρδίτσα βρέθηκε νεκρός ένας 63χρονος κτηνοτρόφος αλβανικής καταγωγής.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες από τις αρμόδιες Αρχές για τον εντοπισμό, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, μιας 43χρονης οδηγού, η οποία αγνοείται στην περιοχή του Μουζακίου, αν και το αυτοκίνητό της βρέθηκε το Σάββατο (19 Σεπτεμβρίου).

Απελπισμένοι οι κάτοικοι

Απελπισμένοι οι κάτοικοι στην Καρδίτσα μιλούν για βιβλική καταστροφή μετά την επέλαση του «Ιανού» καθώς στο νερό χάθηκαν από καλλιέργειες μέχρι ζώα, με τους πληγέντες να νιώθουν μόνοι τους, σκεπτόμενοι ότι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα και να τα φτιάξουν όλα από την αρχή. Επίσης, η νύχτα ήταν δύσκολη για το χωριό Καλογριανά Καρδίτσας, το οποίο έχει δεχτεί μεγάλους όγκους νερού ενώ περίπου 40 άτομα από την Οξυά Καρδίτσας, κυρίως μεγάλης ηλικίας με προβλήματα, μια έγκυος και ένα μικρό παιδάκι είναι αποκλεισμένοι χωρίς νέρο και ρεύμα αλλά το σημαντικότερο χωρίς οδική πρόσβαση, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθεί.

Από την άλλη, τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες με γέφυρες να έχουν καταρρεύσει, σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και στο Μουζάκι να έχει υποστεί καταστροφή και το κέντρο Υγείας. Εξάλλου, οι εκατοντάδες κλήσεις που γίνονται από κατοίκους για αντλήσεις νερού σε κατοικίες και επιχειρήσεις, δείχνουν το πόσο δραματική είναι η κατάσταση, την ώρα που οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της πόλης της Καρδίτσας δίνουν τον δικό τους αγώνα, για να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Στην Ιθάκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

Στην Ιθάκη βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τις καταστροφές που άφησε η κακοκαιρία «Ιανός», συμμετέχοντας σε  σύσκεψη με τον δήμαρχο, τον έπαρχο και όσους εμπλέκονται με τη διαδικασία της άμεσης αποκατάστασης. Στη δήλωσή του τόνισε ότι «το στοίχημα είναι ένα: Στα επόμενα εικοσιτετράωρα σιγά σιγά η Ιθάκη να επιστρέψει στην κανονικότητά της και οι μικρές και μεγάλες αρρυθμίες που αναδείχτηκαν μέσα από αυτή την κρίση να γίνουν παράδειγμα ώστε να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments