Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Δυναμική πορεία δύο χρόνια μετά τη δολοφονία – Παρούσα και η Μάγδα Φύσσα

Ζακ Κωστόπουλος: Δυναμική πορεία δύο χρόνια μετά τη δολοφονία – Παρούσα και η Μάγδα Φύσσα
Ζακ Κωστόπουλος: Δυναμική η κινητοποίηση στα δύο χρόνια από τη δολοφονία. Χιλάδες συγκεντρώθηκαν με συνθήματα κατά της ομοφοβίας και του ρατσισμού.

Δύο χρόνια κλείνουν αύριο από την μέρα που ο Ζακ Κωστόπουλος ή Ζackie άφησε την τελευταία του πνοή στην οδό Γλάδστωνος μετά από άγρια επίθεση που δέχτηκε. Δύο χρόνια μετά μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας που ξεκίνησε από την οδό Γλάδστωνος, όπου κατέληξε ο Ζακ Κωστόπουλος και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές ζητάνε δικαιοσύνη για τον Ζακ, και φώναξαν συνθήματα κατά της ομοφοβίας και του σεξισμού. Παρούσα στη διαδήλωση και η Μάγδα Φύσσα ενώ στην πορεία υπήρξαν συνθήματα για τον Παύλο Φύσσα και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Η πορεία – διαμαρτυρία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα στη Γλάδστωνος/Πατησίων, με τους διοργανωτές να τονίζουν: «Φοράμε μάσκες, προσέχουμε το ένα το άλλο και όλα μαζί δυναμώνουμε τη φωνή μας, απαιτώντας δικαιοσύνη (#Justice4ZakZackie)».

Το αίτημα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση ήταν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Ζακ/Zackie. Ακούστηκαν δυνατά πολλά συνθήματα, όπως «Νο Zackie, No Peace» και «Ακόμα κι αν φοράω φούστα με καπέλο, όταν λέω “όχι” σημαίνει πως δεν θέλω». Επίσης, υπήρξαν συνθήματα και για τον Παύλο Φύσσα, όπως «Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί», καθώς και για την Ελένη Τοπαλούδη («Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη…»).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία ήρθε κοντά με άλλη συγκέντρωση που γινόταν την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή, κατά της χρήσης μάσκας για τον κορονοϊό. Ορισμένα από τα μόλις δεκάδες άτομα που συμμετείχαν σε αυτή τη συγκέντρωση είπαν μερικά ομοφοβικά συνθήματα αντικρίζοντας τη πορεία για τον Ζακ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια επιπλέον ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση και πορεία για τον Ζακ ήταν να πραγματοποιηθεί αύριο, ωστόσο οι διοργανωτές αποφάσισαν τη χρονική μετάθεσή της για σήμερα, «εξαιτίας της ισχύος των νέων περιοριστικών μέτρων για υγειονομικούς λόγους από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και επειδή μας ενδιαφέρει να αισθάνονται όλα τα άτομα ασφαλή».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η δίκη για το συμβάν, θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, με κατηγορούμενους τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και έναν μεσίτη, καθώς και τέσσερις αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο την ώρα του περιστατικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments