Video

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Όσο πειθαρχούμε στα μέτρα, τόσο μειώνoνται οι πιθανότητες για lockdown»

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Όσο πειθαρχούμε στα μέτρα, τόσο μειώνoνται οι πιθανότητες για lockdown»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Την εκτίμησή του για το αν θα υπάρξει νέο γενικό lockdown έκανε ο καθηγητής Βατόπουλος.

Η συζήτηση για το αν θα υπάρξει νέο lockdown μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Αττική και ισχύουν από αύριο Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έχει «ανάψει». Την εκτίμησή του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έκανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Άλκης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα και ανάμεσα σε άλλα ρωτήθηκε αν τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα προκαλέσουν ύφεση στην πανδημία.

«Αυτό είναι το στοίχημα. Να καταφέρουμε να ελαττώσουμε την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάθε μέτρο που λαμβάνεται γίνεται για αυτό το σκοπό. Όσο περισσότερα είναι τα μέτρα και όσο περισσότερο ο κόσμος πειθαρχήσει, μειώνεται η πιθανότητα lockdown», είπε ο καθηγητής.

Σε σχέση με το αν προκρίνει ο ίδιος τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πώς μεταδίδεται ο ιός και να λειτουργεί σε κάθε περίσταση ανάλογα. Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να φοράνε παντού μάσκες. Να περιορίσουμε την άσκοπη επαφή με πολύ κόσμο. Αν γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει, δεν θα υπάρχουν νέοι περιορισμοί και οδηγίες».

Να υπάρξει πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ

Συνέχισε, λέγοντας ότι ο συνωστισμός στις συγκοινωνίες ανησυχεί τους ειδικούς, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει πύκνωση δρομολογίων. «Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ποια θα ήταν η κατάσταση αν δεν είχαμε πάρει μέτρα. Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα, θα είχαμε χιλιάδες κρούσματα. Το ότι έχουμε τον αριθμό που έχουμε τώρα, μπορεί, να θεωρηθεί ‘’επιτυχία’’» ανέφερε σχετικά με την αποδοτικότητα των μέτρων.

Τέλος, μιλώντας για τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στα σχολεία τις πρώτες μέρες, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μολύνσεις που έγιναν εντός των σχολείων. «Μακάρι να μπορούσαν να γίνουν περισσότερες αίθουσες και μικρότερα τμήματα. Άρα ο σχεδιασμός έγινε με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν» πρόσθεσε.

«Και ο Covid-19 να φύγει, μπορεί να έρθει κάτι άλλο σε δύο – τρία χρόνια. Πρέπει να μπει στη ζωή μας ένας τρόπος υγιεινής, που περιλαμβάνει και τη μάσκα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments