Ελλάδα

Εγκλωβισμένοι Καρδίτσα: Δείτε βίντεο από την επιχείρηση του ελικοπτέρου στην Οξυά

Εγκλωβισμένοι Καρδίτσα: Δείτε βίντεο από την επιχείρηση του ελικοπτέρου στην Οξυά
Εγκλωβισμένοι Καρδίτσα: Με ελικόπτερο προσπαθούν να πλησιάσουν τους 45 περίπου κατοίκους που βρίσκονται στην Οξυά.

Η πρώτη απόπειρα να προσγειωθεί το ελικόπτερο για να παραλάβει τους εγκλωβισμένους στην Οξυά, απέτυχε καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και το μέρος είναι τόσο κατεστραμμένο που δεν μπορεί να βρει χώρο. Οι προσπάθειες συνεχίζονται και ο σχεδιασμός είναι να παραλάβουν κάποιους ανθρώπους με εναέρια διάσωση. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη για να αποφασιστεί πότε θα γίνει η επόμενη επιχείρηση.

Συνολικά 45 άτομα είναι εγκλωβισμένα στην Οξυά από την Παρασκευή, μεταξύ των οποίων και ευπαθείς ομάδες που πρέπει να μετακινηθούν σύντομα. Το ελικόπτερο κατάφερε τουλάχιστον να αφήσει στους κατοίκους νερό και φαγητό. Ένα από τα σχέδια που εξετάζονται είναι να ανοίξει δρόμος με μπουλντόζες, αν η λύση του ελικοπτέρου δεν φανεί αποτελεσματική. Το σίγουρο είναι πως οι 45 κάτοικοι πρέπει να μετακινηθούν άμεσα από την περιοχή, όπου με δυσκολία παραμένουν τόσες μέρες.

Δείτε βίντεο εδώ

Στην Οξυά ο Νίκος Χαρδαλιάς

Με Super Puma πέταξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την Οξυά Καρδίτσας. Παράλληλα, για την άμεση κάλυψη των αναγκών των αποκλεισμένων κατοίκων, το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής θα πετάξει στο χωριό, μεταφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης βοήθειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ θα προσπαθήσει να παραλάβει και όσους από τους ηλικιωμένους χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα έχει τον γενικό συντονισμό της αποστολής, ενώ μαζί του είναι και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και θα πραγματοποιήσουν και αυτοψία στις περιοχές της Καρδίτσας που χτυπήθηκαν από τον κυκλώνα Ιανό.

Δεν έχει βρεθεί η 43χρονη φαρμακοποιός που αγνοείται

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για την 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας, που βρέθηκε στο «στόχαστρο» του Ιανού. Οι πυροσβέστες αναζητούν την 43χρονη φαρμακοποιό με κάθε μέσο.

«Εμείς αυτή τη στιγμή κάνουμε έρευνες μέσα στο ποτάμι για την αγνοούμενη από το Μουζάκι Καρδίτσας, επιχειρούμε με βάρκες , με πεζοπόρα τμήματα αλλά και με drones για την ανεύρεση της γυναίκας. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, έχει μπαζωθεί μεγάλο τμήμα της περιοχής από φερτά υλικά που κατέβασε ο χείμαρρος αλλά έχουν έρθει δυνάμεις της ΕΜΑΚ από όλη την Ελλάδα και βοηθούν πραγματικά στην ανεύρεσή της αλλά και στις διασώσεις των υπολοίπων εγκλωβισμένων στα γύρω χωριά» είπε στο protothema.gr ο αντιπύραρχος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου, Στέλιος Φούκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments