Ελλάδα

Λέσβος κορωνοϊός: 243 κρούσματα στη δομή προσφύγων στο Καρά Τεπέ

Λέσβος κορωνοϊός: 243 κρούσματα στη δομή προσφύγων στο Καρά Τεπέ
Λέσβος κορωνοϊός: Στην νέα δομή προσφύγων στο Καρά Τεπέ έχουν εντοπιστεί 243 κρούσματα που θα περιληφθούν στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι έλεγχοι που γίνονται σε πρόσφυγες πριν εγκατασταθούν στη δομή προσφύγων του Καρά Τεπέ, έδειξαν 243 κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Τα κρούσματα αυτά θα περιληφθούν στην σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Όπως είπε: «Κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τεστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τεστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ.

«Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί». Και πρόσθεσε: «Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τεστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν».

Την ίδια στιγμή ζητούμενο παραμένει το τι θα γίνει με τους 243 ασθενείς από τον κορωνοϊό και το αν και που θα μεταφερθούν για καραντίνα. Χθες ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι θα κλείσει η δημοτική δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ. Όπως είπε ο ίδιος λίγο πριν αποχωρήσει από τη Λέσβο «έχοντας ολοκληρώσει το έργο της αντιμετώπισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της σοβαρής κρίσης που προκάλεσε η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας», η «δημοτική δομή στον Καρά Τεπέ θα κλείσει».

Μάλιστα, οι ανακοινώσεις αναμένεται αν γίνουν τις επόμενες ημέρες με επιστολή του υπουργού στο Δήμο Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι η δομή λειτουργεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια σε οικόπεδο όπου είχε δημιουργηθεί από το Δήμο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Σήμερα φιλοξενεί 970 πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι μέλη οικογενειών και ευάλωτων κατηγοριών. «Η τελευταία μέρα της λειτουργίας του θα είναι η 31η Δεκεμβρίου και αυτό είναι ειλημμένη απόφαση» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο stonisi.gr. Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι «η Μόρια πλέον είναι ένα κακό παρελθόν. Σύντομα θα αποφασιστεί και το μέλλον του κυρίως χώρου, του παλιού στρατοπέδου που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments