Οικονομία

Θεοχάρης τουρισμός: Πάνω από 3 δις τα έσοδα στη χώρα φέτος

Θεοχάρης τουρισμός: Πάνω από 3 δις τα έσοδα στη χώρα φέτος
Θεοχάρης τουρισμός: Στα κέρδη του τουριστικού κλάδου αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός.

Πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ είναι τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη. Ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεών της στον τουριστικό κλάδο. Ωστόσο, εκτίμησε πως τελικά η χώρα μας τα κατάφερε κερδίζοντας το «στοίχημα» της δημόσιας υγείας αλλά και της υγείας των επισκεπτών.

Η επιτυχία αυτή θα αποτελέσει, όπως είπε, “τη βάση για την τουριστική πορεία της Ελλάδας το επόμενο διάστημα”. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι το 2021 θα είναι μια μεταβατική χρονιά παρά το ενδιαφέρον που παρατηρείται ήδη όσον αφορά το κομμάτι των κρατήσεων. Τέλος ο υπουργός δεν απέκλεισε το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» να επεκταθεί και μετά το τέλος του 2020 ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι Έλληνες να καταφέρουν και να ενισχύσουν με την παρουσία τους τους χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας.

«Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας δεν προήλθε εξαιτίας του ανοίγματος στον τουρισμό»:

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κ. Θεοχάρης είχε τονίσει πως τα αυξημένα νούμερα στα κρούσματα κορωνοϊού δεν σχετίζονται με το άνοιγμα του κλάδου του τουρισμού. “Όπως αποδείχθηκε, βάσει των στοιχείων, η αύξηση των κρουσμάτων του covid-19 δεν οφείλεται στον τουρισμό, αλλά στην δική μας χαλαρότητα που πιστέψαμε ότι δεν κινδυνεύουμε πια. Οι επαγγελματίες του τουρισμού, μαζί με τους γιατρούς, τους ειδικούς και τον κρατικό μηχανισμό ήταν εκεί και προστάτεψαν τον τουρισμό μας ώστε σήμερα να είμαστε ανοικτοί» είχε πει ο υπουργός και είχε προσθέσει πως αυτό το έπραξε «ο κάθε ένας υπάλληλος χωριστά, που έβαζε τη μάσκα του γιατί ήξερε ότι χωρίς την μάσκα και τα μέτρα θα είχε πέσει ο τουρισμός μας».

Με βάση συγκριτικά στοιχεία από άλλες χώρες που είτε άνοιξαν τον τουρισμό τους είτε όχι, ο κ. Θεοχάρης έχει επισημάνει πως «η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας δεν προήλθε εξαιτίας του ανοίγματος στον τουρισμό, καθώς βλέπουμε ότι μια χώρα με πληθυσμό 9 εκατ. κατοίκων με κλειστό τον τουρισμό από 200 κρούσματα που είχε στην πρώτη φάση της πανδημίας έφτασε τα 3.000, όπως και άλλες χώρες με πολύ μικρότερο πληθυσμό από αυτό της χώρα μας, οι οποίες άνοιξαν ανεξέλεγκτα τον τουρισμό τους έφτασαν να έχουν 900 και 950 κρούσματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments