Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Συνεχίζονται οι εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Κακοκαιρία Ιανός: Συνεχίζονται οι εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
Κακοκαιρία Ιανός: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι σημαντικές ζημιές στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας έως σήμερα το βράδυ.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ιανός. Συγκεκριμένα σήμερα, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα βρίσκονται στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Ιθάκη και την Καρδίτσα, ενώ όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Τα ενισχυμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις πληγείσες περιοχές, συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους, με στόχο να αποκατασταθούν όλες οι σημαντικές ζημιές στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας έως σήμερα το βράδυ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι η πρόοδος των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Ιανός, διαμορφώνεται σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου ως εξής:

  • Στην Κεφαλονιά επανηλεκτροδοτήθηκαν οι περιοχές Πεσάδα, Αγ. Θέκκλα Παλικής και Φισκάρδο και συνεχίζονται αυτή την ώρα οι εργασίες για την ηλεκτροδότηση της Αγίας Ευφημίας.
  • Στη Ζάκυνθο συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης μεμονωμένων βλαβών στη Χαμηλή Τάση.
  • Στην Ιθάκη προχώρησαν οι εργασίες στο Βόρειο τμήμα του νησιού, όπου υπενθυμίζεται ότι παρουσιάζονται τα σοβαρότερα προβλήματα λόγω μεγάλου αριθμού δέντρων που έχει πέσει στο Δίκτυο, ενώ η περιοχή έχει επανηλεκτροδοτηθεί έως και τνο οικισμό Σταυρός.
  • Στην Καρδίτσα, συνεχίζεται πυρετωδώς το δύσκολο έργο άντλησης των υδάτων και εκκρεμεί η ηλεκτροδότηση 5 υποσταθμών στο κέντρο της πόλης, καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν καταφέρει να ηλεκτροδοτήσουν 109 υποσταθμούς.

Τα ενισχυμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις πληγείσες περιοχές, συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους, με στόχο να αποκατασταθούν όλες οι σημαντικές ζημιές στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας έως σήμερα το βράδυ».

Πάνω από 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον θεσσαλικό κάμπο:

Εν τω μεταξύ, εκτός από τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία, ο Ιανός άφησε πίσω του ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες. Πάνω από 210.000 στρέμματα ήσαν οι πλημμυρισμένες εκτάσεις του Νομού Καρδίτσας την Κυριακή, όπως τις κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, περίπου δύο ημέρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και αφότου ένα μέρος των υδάτων είχε ήδη υποχωρήσει, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στην Πίνδο και στον θεσσαλικό κάμπο, κατά τη διάρκεια του καταστροφικού περάσματος του μεσογειακού κυκλώνα, βύθισαν τεράστιες αγροτικές και αστικές εκτάσεις κάτω από τόνους νερού προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που παρέχουν οι μετεωρολογικοί δορυφόροι, σημαντική ήταν επίδραση του «Ιανού» στις θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας στο Ιόνιο και ιδιαίτερα στις περιοχές όπου ο κυκλώνας βρέθηκε κατά τη φάση της μεγαλύτερης ισχύος του. Μεταξύ 15/9 και 20/9 οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας στη δυτική Ελλάδα υποχώρησαν έως και κατά τρεις βαθμούς Κελσίου. Τέλος, τα επικαιροποιημένα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης του «Ιανού» μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, εμφανίζονται στο Περτούλι (317 χιλιοστά), στο Μουζάκι (274), στη Μυρίκη Καρπενησίου (224) και στην Καρδίτσα (213).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments