Ελλάδα

Κορωνοϊός Άγιο Όρος: Έκτακτα μέτρα μετά τα κρούσματα – Στη Μονή Αγίου Παύλου «βάφτισαν» γρίπη τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός Άγιο Όρος: Έκτακτα μέτρα μετά τα κρούσματα – Στη Μονή Αγίου Παύλου «βάφτισαν» γρίπη τον κορωνοϊό
Κορωνοϊός Άγιο Όρος: Έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν μετά τα κρούσματα. Στη Μονή Αγίου Παύλου ονομάζουν γρίπη τον κορωνοϊό, με τον ηγούμενο να υποστηρίζει τον Απρίλιο ότι οι εκκλησίες πρέπει να ανοίξουν γιατί μόνο ο Θεός θα μας σώσει.

Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο Άγιο Όρος, η Ιερά Κοινότητα μετά από έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε την εφαρμογή μέτρων στις μονές προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Η Εγκύκλιος που εξέδωσε ορίζει μεταξύ άλλων ανώτατο όριο δέκα επισκεπτών ανά μονή. Την ίδια στιγμή ωστόσο, φαίνεται πως στη Μονή του Αγίου Παύλου που έχει και τα περισσότερα κρούσματα δεν υπάρχει επιδημία κορωνοϊού, αλλά επιδημία γρίπης.

Η εγκύκλιος

Η εγκύκλιος απαγορεύει επίσης τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση. Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για περαιτέρω διερεύνηση υπόπτων κρουσμάτων, ενώ ένας μοναχός από τη μονή Αγίου Παύλου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και τα δύο μοναστήρια έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Η έκδοση της οδηγίας προς τις μονές κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη μονή Αγίου Παύλου, ενός στη μονή Χιλανδαρίου κι ενός ακόμη υπόπτου κρούσματος στη Λακκοσκήτη.

Ο κορωνοϊός «βαφτίστηκε» γρίπη

Η είδηση για την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Άγιο Όρος έγινε μεν γνωστή την Δευτέρα (21/09/2020) ωστόσο, αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι μέχρι και χθες κάποιοι αρνούνταν πεισματικά την ύπαρξη του ιού. Όπως δημοσιεύει το newsit.gr στην Μονή του Αγίου Παύλου που μετράει τα περισσότερα κρούσματα εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία ο κορωνοϊός βαφτίστηκε γρίπη!

Επίσης, τον Απρίλιο του 2020 ο ηγούμενος της Μονής του Αγίου Παύλου καλούσε την κυβέρνηση να ανοίξει τις εκκλησίες γιατί μόνο ο Θεός θα μας σώσει.

Έχει κανονίσει να πάει στο Άγιο Όρος ο Μιχαήλ Μισούστιν

Την ίδια ώρα, διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος θα πραγματοποιήσει, από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν. Ο Ρώσος αξιωματούχος έρχεται ανεπισήμως και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταβεί στην Καρυές όπου θα συναντηθεί με την αγιορείτικη ηγεσία και θα καταλύσει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος όπου διαμένουν ρωσικής, κυρίως, καταγωγής μοναχοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εξέφρασε την επιθυμία κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη να επισκεφθεί το Άγιον Όρος τις επόμενες μέρες.

Όπως είναι φυσικό, οι συγκεκριμένες επισκέψεις δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν, αφού η κατάσταση στο Άγιο Όρος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη σημερινή σύσκεψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments