Ελλάδα

Αυτή είναι η ημερομηνία ορόσημο για το lockdown στην Αττική

Αυτή είναι η ημερομηνία ορόσημο για το lockdown στην Αττική
Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των μέτρων απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού, που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Έντονος προβληματισμός σε κυβέρνηση και επιστήμονες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερά τριψήφιος, ενώ το λεκανοπέδιο της Αττικής συγκεντρώνει σχεδόν τις μισές από τις νέες διαγνώσεις της επικράτειας (χθες καταγράφηκαν 210 επιβεβαιωμένα κρούσματα).

Ο αριθμός των 346 κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν επίσης χθες στην επικράτεια είναι ο τρίτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέσα στον φορτωμένο επιδημιολογικά Σεπτέμβριο – έχουν καταγραφεί επίσης 453, προχθές, αριθμός που εκτινάχθηκε εξαιτίας των πολλών νέων διαγνώσεων στο Κέντρο προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Λέσβου και στις 11 Σεπτεμβρίου 372 κρούσματα λόγω και της συρροής κρουσμάτων σε εργοστάσιο στην Πέλλα.

Η καθολική χρήση μάσκας, δηλαδή σε εσωτερικούς όπως ισχύει σήμερα αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, όπως και ο περιορισμός των μετακινήσεων για τα άτομα ηλικίας 65 χρόνων και άνω, παραμένουν τα δύο βασικά μέτρα που επεξεργάζονται οι αρχές για το επόμενο διάστημα, εφόσον συνεχιστεί η αρνητική πορεία της επιδημίας, ενώ τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα ακόμη και για το ενδεχόμενο γενικού lockdown στην Αττική.

Φυσικά, ζητούμενο όλων, όπως διαμηνύεται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, είναι να ελεγχθεί η επιδημία χωρίς να εφαρμοστεί lockdown στην Αττική – ένας τέτοιος αποκλεισμός δραστηριοτήτων και μετακινήσεων για τον πληθυσμό της Αττικής χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως ύστατη λύση για την ανάσχεση της επιδημίας.

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού θα κριθεί αν θα εφαρμοστεί το μέτρο του sms για τις μετακινήσεις κυρίως σε άτομα άνω των 65 ετών, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί μέτρα για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ωστόσο ημερομηνία ορόσημο για ένα πιθανό lockdown στο λεκανοπέδιο είναι η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, όταν δηλαδή θα έχουν περάσει οι δέκα κρίσιμες ημέρες,  όπως διευκρίνισε χθες, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης, στο υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, λέγοντας πως «η επίδραση των μέτρων που έχουν ληφθεί από την περασμένη Τρίτη θα αξιολογηθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας και θα καθορίσει την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων».

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση και τους επιστήμονες παραμένει και η κατάσταση που δημιουργείται στις πλατείες, όπου συγκεντρώνονται κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments