Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός Καρδίτσα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη φαρμακοποιό – Αποκλεισμένοι 13 οικισμοί

Κακοκαιρία Ιανός Καρδίτσα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη φαρμακοποιό – Αποκλεισμένοι 13 οικισμοί
Κακοκαιρία Ιανός Καρδίτσα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη φαρμακοποιό που αγνοείται, ενώ ακόμη είναι αποκλεισμένοι 13 οικισμοί στον νομό.

Η Θεσσαλία είναι μια από τις περιοχές που χτυπήθηκαν σκληρότερα από την κακοκαιρία Ιανός. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί η φαρμακοποιός που αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή στο Μουζάκι. Οι έρευνες για την άτυχη 40χρονη γυναίκα συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα, παραμένουν αποκλεισμένοι πολλοί κάτοικοι σε τουλάχιστον 13 οικισμούς κοντά στο χωριό Οξυά Καρδίτσας. Θυμίζουμε ότι χθες στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά κατοίκων με ελικόπτερα της Πυροσβεστικής. Οι δρόμοι έχουν κοπεί κυριολεκτικά, ενώ οι περισσότεροι από τους οικισμούς είναι χωρίς νερό και ρεύμα για έκτη ημέρα.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί εργασίες στον ποταμό Πάμισο, όπου μηχανήματα βαρέου τύπου του Δήμου και της Περιφέρειας θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τη ροή του ποταμού έτσι ώστε να μπαζώσουν το υπόλοιπο ποτάμι και να δώσουν στην κυκλοφορία τη γέφυρα που έχει κόψει στα δύο το Μουζάκι. Κάτοικοι από την κοινότητα Πευκοφύτου και τις γύρω περιοχές μεταφέρονται μέσα σε φαγάνες χωματουργικών μηχανημάτων προκειμένου να φτάσουν στη πόλη του Μουζακίου.

Δείτε ρεπορτάζ στο MEGA

«Μπουλντόζες – ταξί»

Οι κάτοικοι ανεβαίνουν στους εκσκαφείς ανά δύο άτομα, κρατάνε σακούλες στα χέρια και φορτώνουν κάποιες λιγοστές προμήθειες. Τους έχουν ονομάσει «μπουλντόζες-ταξί» οι οποίες κάνουν δρομολόγια από τις 7.30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Μια απίστευτη περιπέτεια!

Είναι κάτοικοι των χωριών που αποκλείστηκαν μετά την κατάρρευση της γέφυρας «Μπαλάνου» που είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπεί πλήρως η οδική συγκοινωνία ανάμεσα στον δήμο Μουζακίου και την κοινότητα Πευκοφύτου, όπως επίσης και με όλη την ανατολική Αργιθέα.

Μετά τον αποκλεισμό στα Νησιά Πευκοφύτου, η κάμερα του Mega κατάφερε να φτάσει πρώτη στην περιοχή. Τα φερτά υλικά έχουν υψώσει το υπέδαφος δύο μέτρα, ενώ πολλοί λένε ότι εδώ βρίσκεται η πηγή του κακού καθώς φούσκωσε το ποτάμι. Στην περιοχή περιοδεύει από το πρωί ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη φαρμακοποιό

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 40χρονης γυναίκας που αγνοείται από την Παρασκευή στο Μουζάκι. Στελέχη της ΕΜΑΚ ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τον ποταμό αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της. Το έργο των διασωστών δυσκολεύει η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι έχει βρεθεί μόνο το αυτοκίνητό της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments