Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πέμπτος νεκρός σήμερα από τον ιό – Κατέληξε 52χρονος στο «Γεννηματάς»

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πέμπτος νεκρός σήμερα από τον ιό – Κατέληξε 52χρονος στο «Γεννηματάς»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλο ένα θύμα του ιού καταγράφηκε στη χώρα. Οι νεκροί πλέον έχουν φτάσει τους 357.

Άλλος ένας άνθρωπος κατέληξε σήμερα από τις επιπλοκές της Covid-19. Είναι ο 5ος νεκρός μέσα στη μέρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν 52χρονο με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Πλέον, η μακάβρια λίστα με τα θύματα φτάνει τα 357.

Νωρίτερα, μια 85χρονη γυναίκα κατέληξε τα ξημερώματα, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων». Επίσης, σήμερα έγιναν γνωστοί οι θάνατοι ενός 84χρονου στο Σωτηρία, ενός 87χρονου στη Μυτιλήνη και ενός 84χρονου στον Ευαγγελισμό. Όλοι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για ακόμη μια μέρα τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, ανέφερε 8 θανάτους στη χώρα και 352 συνολικά, 346 νοσούντες, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.928.

Τα 2.651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα παραπάνω νούμερα σημειώνοντας πως στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι οριακή. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγών, και ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος τόνισαν ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορωνοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο «Αττικό», ενώ θα ακολουθήσει το «Γ. Γεννηματάς» και άλλα νοσοκομεία. «Αυτή τη στιγμή ο «Ευαγγελισμός» έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» τόνισε. «Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη και εξήγησε ότι η τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Για το λόγο αυτό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκάλεσε σύσκεψη σήμερα το πρωί με αντικείμενο την καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα νοσοκομεία της Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για το σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Στάθης, και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments