Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Τετάρτη 23/09/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Τετάρτη 23/09/2020
Νέα κρούσματα για τον Covid – 19 σήμερα: Σταθερά ανεβασμένος ο αριθμός των κρουσμάτων. Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων με 357 νεκρούς έως τώρα.

Σταθερά ανεβασμένος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα Τετάρτη, με 358 νέες μολύνσεις να καταγράφονται στη χώρα μας. Ακόμα πέντε συνάνθρωποι μας έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 357. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω Infografic, τα συνολικά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας έχουν ξεπεράσει τις 16.000

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 358 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2696 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6808 (41.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 20 (27.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 191 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 357 θανάτους συνολικά στη χώρα. 132 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια στιγμή μπορεί κατά την χθεσινή τακτική ενημέρωση να αποκλείστηκαν τα οριζόντια μέτρα και το λοκντάουν, ωστόσο η πορεία της πανδημίας της επόμενες δέκα μέρες θα κρίνει αν τελικά αυτό φανεί απαραίτητο. Ο Νίκος Σύψας αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της Αττικής και δεν απέκλεισε ένα λοκντάουν αν τα μέτρα δεν αποδώσουν.  Το σίγουρο είναι, όπως είπε, πως καθημερινά μπορεί να παρθούν νέα αυστηρότερα μέτρα αν το επιβάλει η πορεία της κατάστασης.

Είμαστε στο πορτοκαλί – Δεν απέχει πολύ το κόκκινο

«Είμαστε σε αυτό που λέμε πορτοκαλί φάση της επιδημίας. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η κόκκινη, το λεγόμενο lockdown», είπε στον ΑΝΤ1. «Τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί θα φανούν τις επόμενες 10 ημέρες και τότε θα δούμε αν απόδωσαν», σημείωσε και επεσήμανε πως σε περίπτωση που ακόμη και αύριο υπάρχει έξαρση μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, είπε: «Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούργια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις». Νίκος Σύψας κορωνοίος: Νέα μέτρα ακόμη και αύριο – Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα

Στη συνέχεια έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και επανέλαβε τις τέσσερις προϋποθέσεις που έχουν ορίσει οι ειδικοί: αποστάσεις, μάσκα, πλένουμε χέρια, αποφεύγουμε συνωστισμούς. «Όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ… Όλα αυτά προοιωνίζουν μία θύελλα».

Ο κ. Σύψας μίλησε και για την πιθανότητα να ληφθούν μέτρα περιορισμού σε ορισμένους μόνο δήμους της Αττικής, σημειώνοντας, όμως, πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς «επικοινωνούν μεταξύ τους». «Το κέντρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», επεσήμανε και είπε πως θα «δούμε αν είναι εφικτό να απομονώσεις μία μικρή περιοχή. Αλλιώς, θα πάμε σε οριζόντια μέτρα». «Αν αποδώσουν τα μέτρα δεν θα έχουμε lockdown», υπογράμμισε, καταλήγοντας.

Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

Για τη οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και το ενδεχόμενο lockdown, μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη και ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος. Η κ. Παγώνη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορωνοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. svg%3E

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία. «Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» τόνισε. «Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη. Εξήγησε ότι η τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments