Ελλάδα

Νίκος Σύψας κορωνοίος: Νέα μέτρα ακόμη και αύριο – Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα

Νίκος Σύψας κορωνοίος: Νέα μέτρα ακόμη και αύριο – Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα
Νίκος Σύψας κορωνοίος: Ο καθηγητής τόνισε ότι οι αρχές δεν θα διστάσουν να πάρουν άμεσα μέτρα, ενώ αποκάλυψε ότι όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα.

Παρά το γεγονός ότι από τη Δευτέρα τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Αυτό έχει οδηγήσει τους ανθρώπους της κυβέρνησης να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάμε σε ένα δεύτερο Lockdown, ειδικότερα για την Αττική που είναι σταθερά στην πρώτη θέση των περισσότερων νέων μολύνσεων. Οι ειδικοί ήδη έχουν εκφράσει πολλές φορές την άποψη τους ότι μια δεύτερη καραντίνα φαντάζει μονόδρομος αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, ο Χρήστος Σταϊκούρας κλήθηκε να αναφερθεί στο γεγονός και υποστήριξε ότι η Ελληνική Οικονομία μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο Lockdown. Από την πλευρά του ο Νίκος Σύψας σε συνέντευξη που παραχώρησε ανέφερε ότι οι επόμενες δέκα μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση. «Τώρα είναι η ώρα εκτός από την Πολιτεία και ο πολίτης να κάνει αυτό που πρέπει. Τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε εικόνα, αξιολογούμε τα δεδομένα κάθε μέρα. Αν δούμε μεγάλη έξαρση του κορωνοϊού θα πάρουμε επιπλέον μέτρα” σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

“Στο πορτοκαλί η Αττική”

«Είμαστε σε αυτό που λέμε πορτοκαλί φάση της επιδημίας. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η κόκκινη, το λεγόμενο lockdown», είπε στον ΑΝΤ1. «Τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί θα φανούν τις επόμενες 10 ημέρες και τότε θα δούμε αν απόδωσαν», σημείωσε και επεσήμανε πως σε περίπτωση που ακόμη και αύριο υπάρχει έξαρση μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα.  Συγκεκριμένα, είπε: «Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούργια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις».

Στη συνέχεια έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και επανέλαβε τις τέσσερις προϋποθέσεις που έχουν ορίσει οι ειδικοί: αποστάσεις, μάσκα, πλένουμε χέρια, αποφεύγουμε συνωστισμούς. «Όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ… Όλα αυτά προοιωνίζουν μία θύελλα».

Ο κ. Σύψας μίλησε και για την πιθανότητα να ληφθούν μέτρα περιορισμού σε ορισμένους μόνο δήμους της Αττικής, σημειώνοντας, όμως, πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς «επικοινωνούν μεταξύ τους». «Το κέντρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», επεσήμανε και είπε πως θα «δούμε αν είναι εφικτό να απομονώσεις μία μικρή περιοχή. Αλλιώς, θα πάμε σε οριζόντια μέτρα». «Αν αποδώσουν τα μέτρα δεν θα έχουμε lockdown», υπογράμμισε, καταλήγοντας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments