Αθλητισμός

Σεντ Γκάλεν – ΑΕΚ: 0-1

Σεντ Γκάλεν – ΑΕΚ: 0-1
Σεντ Γκάλεν - ΑΕΚ: Σπουδαία πρόκριση για την Ένωση μέσα στην Ελβετία.

Στα play offs του Europa League προκρίθηκε η ΑΕΚ που νίκησε με 1-0 μέσα στην Ελβετία τη Σεντ Γκάλεν με γκολ του Ολιβέιρα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Ο τερματοφύλακας της Σεντ Γκάλεν απέκρουσε αρχικά, αλλά ο Πορτογάλος τον πρόλαβε στην επαναφορά στο 71ο λεπτό του αγώνα. Η Ένωση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Βόλφσμπουργκ.

Η ΑΕΚ πάλεψε σε όλο τον αγώνα και τελικά πανηγυρίζει την σπουδαία πρόκριση που εκτός όλων των άλλων δίνει και βαθμούς στην βαθμολογία της UEFA, μετά τους αποκλεισμούς των Άρη και ΟΦΗ. Το ματς ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η εξέλιξη του ματς

Στο 4ο μόλις λεπτό παραλίγο αυτογκόλ η ΑΕΚ να είχε σημειώσει αυτογκόλ! Ο Ινσούα προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, αλλά την έστειλε προς την εστία του, με τον Τσιντώτα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ και να σώζει την ομάδα του.

Στο 23′ είχαμε την ευκαιρία για τη Σεντ Γκάλεν. Ο Γκιγεμενό μπήκε απ’ τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιντώτας παραχώρησε κόρνερ. Στο 24′ ο Μουχάιμ έκανε τη σέντρα, ο Γκιγεμενό πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε σταθερά. Στο 32′ είχαμε καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Λιβάγια πήδηξε ψηλότερα, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Άτι-Ζίγκι.

Στο 36′ νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ωραία κάθετη του Ανσαριφάρντ στον Ολιβέιρα, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Άτι-Ζίγκι παραχώρησε κόρνερ.

Στο 37′ μεγάλη ευκαιρία για τη Σεντ Γκάλεν. Τραγικό λάθος του Τσιγκρίνσκι, ο οποίος έδωσε την μπάλα στον Ντουά που βγήκε τετ α τετ, έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιντώτας αρνήθηκε το γκολ.  Στο 39′ ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Μάνταλος βρήκε μέσα στην περιοχή τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος έκανε σέντρα-σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε… πλάγιο.

Στο 60′ καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σβάρνας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Άτι-Ζίγκι.

Στο 70′ Ο Ολιβέιρα βρέθηκε απέναντι στον Άτι-Ζίγκι, ο Στεργίου έκανε παρέμβαση, ενώ στη συνέχεια ο Καμερουνέζος γκολκίπερ τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Ατί-Ζίγκι απέκρουσε το πέναλτι του Ολιβέιρα, αλλά ο Πορτογάλος πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 72′. Στο 81′ ευκαιρία για τη Σεντ Γκάλεν. Ο Γιουάν έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σβάρνα και κατέληξε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ (Πέτερ Τσάιντλερ): Άτι-Ζίγκι, Κρόιχι, Στεργίου, Φαζλίγι, Μουχάιμ, Κιντίγια, Γκέρτλερ, Ρουίζ (74′ Γιουάν), Στίλχαρτ (74′ Αντρέ Ριμπέιρο), Ντουά (62′ Γκαμπέρι), Γκιγεμενό.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (68′ Γκαρσία), Λιβάγια (90′ Σάκχοφ), Ολιβέιρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments