Ελλάδα

Κουκάκι γιάφκα: Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη των συλληφθέντων

Κουκάκι γιάφκα: Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη των συλληφθέντων
Κουκάκι γιάφκα: Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης - συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία εφτά χρόνια.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου την ώρα που πραγματοποιήθηκαν τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες. Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Σε αποθήκη επί της οδού Αναστασίου Ζίννη 16 στο Κουκάκι:

  • εφτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 γραμμαρίων (αμμωνίτιδα),
  • δεκατέσσερις κοινοί πυροκροτητές,
  • δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
  • δύο πυροκροτητές Nonel,
  • ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό,
  • πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (καλάσνικοφ).

Στις οικίες των συλληφθέντων:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων) και
  • δύο πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων. Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία εφτά χρόνια. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Αυτό είναι το διαμέρισμα στα Πετράλωνα:

Ακολουθεί το σπίτι στο Κουκάκι:

Τι «πρόδωσε» τους συλληφθέντες;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, οι υδραυλικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν στην αποθήκη της οδού Ζίννη στο Κουκάκι «κάρφωσαν» τη γιάφκα με τα εκρηκτικά και οδήγησαν στις συλλήψεις των τριών ατόμων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Εξάλλου, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 42χρονος βρισκόταν σε στενό μαρκάρισμα από την Αντιτρομοκρατική καθώς υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε άκρες με την Ομάδα Λαικών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α).

Όμως, ο συγκεκριμένος που στο παρελθόν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για συμμετοχή στην απαγωγή του Βορειοελλαδίτη βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά με την ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα, ήταν πολύ προσεκτικός και δεν πήγαινε στη συγκεκριμένη αποθήκη στο Κουκάκι την οποία είχε ενοικιάσει έναντι του ποσού των 50 ευρώ τον μήνα. Οι διαδρομές του ήταν περιορισμένες και πέραν του βιβλιοπωλείου που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας, απέφευγε τις πολλές μετακινήσεις με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην μπορούν να εντοπίσουν τη γιάφκα με τα εκρηκτικά.

Ωστόσο, στάθηκε άτυχος καθώς κάποιες υδραυλικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν, ανάγκασαν την ιδιοκτήτρια να τον ειδοποιήσει προκειμένου να μεταβεί στο χώρο και να της ανοίξει για να μπει το συνεργείο και να ξεκινήσει την αποκατάσταση των ζημιών. Έτσι, όπως τονίζει το protothema, όταν ο άνδρας πήγε στον χώρο της οδού Ζίννη στο Κουκάκι και έβαλε το κλειδί στην πόρτα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που τον παρακολουθούσαν και είχαν γίνει η «σκιά» του τον πλησίασαν και πριν προλάβει να αντιδράσει, του πέρασαν χειροπέδες.

Παρακάτω υπάρχουν φωτογραφίες από τα πειστήρια που παρουσίασε η Αντιτρομοκρατική:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments