Ελλάδα

Σχολεία κορωνοϊός: Πάνω από 200 τελούν υπό κατάληψη – Οι θέσεις των μαθητών

Σχολεία κορωνοϊός: Πάνω από 200 τελούν υπό κατάληψη – Οι θέσεις των μαθητών
Σχολεία κορωνοϊός: Περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές να τονίζουν ότι δεν είναι αρνητές τις μάσκας όπως πολλοί θέλουν να τους παρουσιάσουν.

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις δέκα μέρες από την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά πολλά σχολεία δεν λειτουργούν κανονικά. Οι μαθητές αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους καθώς είναι αντίθετοι με την κυβέρνηση για τον τρόπο που έγινε η επιστροφή στις τάξεις. Οι μαθητές, όπως και μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας να αυξάνεται το όριο των μαθητών ανά τάξη στους 25. Παράλληλα ζητούν να γίνουν άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα σε καθεστώς κατάληψης βρίσκονται πάνω από 200 σχολεία. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι έχουν προσπαθήσει να παρουσιάσουν τους μαθητές σαν αρνητές της μάσκας και του κορωνοϊού, εκείνοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει μέτρα για τις καταλήψεις. Αυτά δεν αναμένεται να είναι αστυνομικά μέτρα, αλλά θα έχουν περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Καλούν σε κινητοποίηση οι μαθητές

Σήμερα στις 10 το πρωί οι μαθητές έχουν δώσει σημείο συνάντησης στα Προπύλαια όπου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.  Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας έκανε γνωστά κάποια από τα αιτήματα των μαθητών. Καλύτερες συνθήκες στις τάξεις, λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα, περισσότεροι καθηγητές στα σχολεία και λεφτά για την Παιδεία κι όχι για τα Rafale. Η ανακοίνωση των μαθητών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι- χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Σε αντίθεση με αυτό, κάνουμε μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις. Μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση μας επέβαλε να δώσουμε φέτος εξετάσεις με τον κόφτη της Τράπεζας Θεμάτων.

Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments