Αθλητισμός

Μάτος ΠΑΟΚ: Τι ισχύει για τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ

Μάτος ΠΑΟΚ: Τι ισχύει για τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ
Μάτος ΠΑΟΚ: Ηχηρή ήταν η απουσία του από την αποστολή του «Δικέφαλου του Βορρά» για τον αγώνα με την Μπεσίκτας.

Ο Λεονάρντο ντε Μάτος Κρουζ, περισσότερο γνωστός ως Λέο Μάτος, ο Βραζιλιάνος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ως δεξιός μπακ, φαίνεται πως δεν έμεινε τυχαία εκτός πλάνων του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Λέο Μάτος απουσίασε από την αποστολή του «Δικέφαλου του Βορρά» για τον αγώνα με την Μπεσίκτας χωρίς να έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, με πολλούς να αναρωτιούνται τον λόγο για τον οποίο τον «έκοψε» ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής του ΠΑΟΚ την ώρα που ετοιμαζόταν για τον «παρθενικό» αγώνα της σεζόν 2020 – 2021, έστω και αν στην ελληνική επικράτεια δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η σεζόν 2019 – 2020.

Και αφού τα σχόλια άρχισαν να «οργιάζουν» για τον Λέο Ζαμπά, αναμένονται εξελίξεις και για την περίπτωση του Λέο Μάτος, σύμφωνα με την καθημερινή αθλητική εφημερίδα «SPORTDAY», με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν προβλέπεται επιστροφή κάποιου στην ελληνική ομάδα.

Ο Λέο Μάτος ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Φλαμένγκο και πραγματοποιώντας ένα σύντομο πέρασμα από τη Μαρσέιγ, απέτυχε στο σύντομο αυτό πέρασμά του από την Ευρώπη και παρέμεινε αγωνιζόμενος στη Βραζιλία έως το 2010, όταν και μετακόμισε στην Ουκρανία. Στην Τσερνομόρετς Οδησσού, έμαθε να επικεντρώνεται στην άμυνα και να ακολουθεί πιστά την τακτική της ομάδας του.

Ο προπονητής της Τσερνομόρετς, Ρομάν Χρίχορτσουκ, υπό τις οδηγίες του οποίου εργάστηκε, προτού μεταγραφεί στη ΦΚ Ντνίπρο, ήταν αυτός ο οποίος τον βοήθησε σε αυτή του την εξέλιξη. «Παρακολουθούσαμε βίντεο σε καθημερινή βάση, μάθαμε τακτική και άμυνα, σκεπτόμενοι πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επίθεση…», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Παρά το γεγονός πως αγωνίζεται ως μπακ, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών του με τα χρώματα της Τσερνομόρετς Οδησσού αγωνιζόμενος ως δεξιός μέσος, αποδεικνύοντας πως ήταν ικανός να καλύψει ολόκληρη την δεξιά πτέρυγα του γηπέδου.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2014, υπέγραψε για λογαριασμό της ΦΚ Ντνίπρο μετακινούμενος στη θέση του αριστερού μπακ, μια μετατόπιση η οποία και αποδείχθηκε επιτυχημένη. Αγωνίστηκε στον τελικό του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ, όπου η ομάδα του ηττήθηκε απέναντι στη Σεβίλλη ΦΚ. Το 2016 όμως, ο Βραζιλιάνος, έλυσε το συμβόλαιό του με τη ΦΚ Ντνίπρο λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου και εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ.

Από τις εξαιρετικές εμφανίσεις, στο… περιθώριο

Ο Βραζιλιάνος δεξιός αμυντικός της ελληνικής ομάδας πέτυχε δύο τέρματα στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, βοηθώντας την ομάδα του να επικρατήσει με σκορ 3-0 απέναντι στον Πλατανιά στη Τούμπα. Στο φινάλε της σεζόν στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, όπου στον τελικό ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 2-1. Ο ίδιος αγωνίστηκε και τα 90 λεπτά. Την επόμενη χρονιά, αποτέλεσε ξανά τη βασική επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ οι εμφανίσεις του ήταν εξαιρετικές, με τον ίδιο να συνεισφέρει και στην επιθετική γραμμή έχοντας 7 γκολ και 8 ασσίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το φθινόπωρο του 2017 ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα μέχρι το 2021, ενώ την ίδια χρονιά έφτασε ξανά στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στον τελικό, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ξανά την ΑΕΚ και την κέρδισε με σκορ 2-0. Ο ίδιος έπαιξε σε όλο τον αγώνα και πάλι. Την επόμενη χρονιά πραγματοποίησε ξανά μία μεστή χρονιά προσφέροντας στην ομάδα 6 γκολ και 4 ασσίστ, ενώ στο τέλος της σεζόν στέφθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος, κάνοντας το νταμπλ με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments