Ελλάδα

Καμένα Βούρλα: Κάτοικοι άφησαν νηστικά τα προσφυγόπουλα για να τα διώξουν

Καμένα Βούρλα: Κάτοικοι άφησαν νηστικά τα προσφυγόπουλα για να τα διώξουν
Καμένα Βούρλα: Οι κάτοικοι της περιοχής εμπόδισαν μέχρι και το όχημα που μετέφερε φαγητό με αποτέλεσμα να ασυνόδευτα προσφυγόπουλα να μείνουν νηστικά.

Το προσφυγικό είναι ένα θέμα που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία. Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθώς υπάρχουν περισσότεροι μετανάστες από όσους μπορούν να αντέξουν. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Ωστόσο κανένας άνθρωπος που έχει μέσα του έστω και λίγο το αίσθημα της αλληλεγγύης δεν μπορεί παρά να νιώθει ντροπή για τις εικόνες από τα Καμένα Βούρλα. Στην περιοχή έχουν φτάσει 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προκειμένου να μείνουν μέχρι να βρεθεί η χώρα που θα τους υποδεχτεί.

Οι κάτοικοι της περιοχές δεν έκρυψαν την αντίθεση τους από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα προχώρησαν σε κάποιες κινητοποιήσεις για να δείξουν στους πρόσφυγες ότι δεν τους θέλουν στην περιοχή. Έφτασαν στο σημείο να κλείσουν τους δρόμους με αποτέλεσμα να μη φτάσει ποτέ στο ξενοδοχείο που διαμένουν, το φαγητό και οι κουβέρτες. Με λίγα λόγια οι κάτοικοι της περιοχές έκλεισαν το δρόμο και άφησαν 39 παιδιά νηστικά. Το βράδυ, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν, προκαλώντας φόβο στα παιδιά.

«Θα φύγουν έστω και με τραμπουκισμό»

Ένας από τους κατοίκους της περιοχής μίλησε σε τοπικό ΜΜΕ αναφέροντας ευθαρσώς πως θα διώξουν τα παιδιά από την περιοχή ακόμα και αν χρειαστεί να τα τραμπουκίσουν. «Δεν έχουμε θέμα με τα παιδιά, αλλά πρέπει να φύγουν, θέλουν δεν θέλουν, έστω και με τραμπουκισμό ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, γιατί μετά θα μας φέρουν και άλλους. Εγώ θέλω απλά τα Καμένα Βούρλα και ο τόπος μας να λειτουργεί ορθά», ανέφερε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο Open, έβαλε κατά των κατοίκων των Καμμένων Βούρλων, που αντιτίθενται στην εγκατάσταση των 39 προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο της περιοχής. Ο υπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τη στάση που τήρησαν οι κάτοικοι κατηγορώντας τους για έλλειψη ανθρωπισμού. «Εμπόδισαν ακόμη και το φαγητό στα παιδιά… δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν τη νύχτα έξω από το ξενοδοχείο που κοιμούνται τα παιδιά» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε: «Λέμε “όχι” σε συμπεριφορές Καμένων Βούρλων».

Δείτε το σχετικό βίντεο με τους κατοίκους στα Καμένα Βούρλα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments