Ελλάδα

Καμένα Βούρλα: Νέο μπλόκο στην Εθνική με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται – Ένταση στα διόδια [pics+vid]

Καμένα Βούρλα: Νέο μπλόκο στην Εθνική με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται – Ένταση στα διόδια [pics+vid]
Καμένα Βούρλα: Οι κάτοικοι της περιοχής έκλεισαν πάλι την Εθνική Οδό διαμαρτυρόμενοι για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων.

Σε νέο «μπλόκο» προχώρησαν οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων κλείνοντας ξανά την Εθνική Οδό σε μια προσπάθεια διαμαρτυρίας σχετικά με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για μια ακόμη φορά το μεσημέρι της Παρασκευής (25 Σεπτεμβρίου) οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής έκλεισαν την Εθνική αλλά αυτή τη φορά στα διόδια της Αγίας Τριάδας στον Μώλο.

Ξαναέκλεισαν την Εθνική οι κάτοικοι

Μετά από ένα «ανήσυχο» βράδυ με ένταση εντός και φωνές διαμαρτυρίας εκτός του ξενοδοχείου όπου φιλοξενούνται 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους με κλείσιμο των διοδίων της Αγίας Τριάδας στον Μώλο και εν συνεχεία με διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο.

Βέβαια, μετά από περίπου 30 λεπτά η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε με όσους να βρίσκονται στο σημείο να οδηγούνται εν συνεχεία έξω από το ξενοδοχείο που διαμένουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ώστε να διαμαρτυρηθούν για την αιφνίδια εγκατάσταση τους στο σημείο.

«Δεν είμαστε αφιλόξενοι, φιλόξενοι είμαστε. Μην ξεχνάμε ότι και πριν δύο χρόνια είχαμε φιλοξενήσει στο πρώην ξενοδοχείο Λεβέντη 250 πρόσφυγες έξω από τον αστικό ιστό. Είχαν μείνει για περίπου έξι μήνες και τότε βέβαια δεν είχαμε ενημέρωση».

«Κόκκινο πανί» για τους κατοίκους οι δηλώσεις του υπουργού

Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης και συνέχισε: «Είμαστε σε καλό δρόμο να διευθετηθεί το θέμα για να φύγουν ή να μείνουν μέχρι να γίνουν τα χαρτιά τους για Γερμανία για αυτά τα 39 προσφυγόπουλα. Μας διαβεβαίωσε ο υπουργός ότι δεν θα έρθουν άλλοι πρόσφυγες στον τόπο μας και είμαστε σε διαβούλευση».

Και φαίνεται πως η τηλεοπτική παράκληση το πρωί από τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη να μην κλείσει η Εθνική Οδός, δεν έγινε αποδεκτή από την τοπική κοινωνία ενώ η δήλωση του για έλλειψη ανθρωπισμού, έγινε… κόκκινο πανί για τους κατοίκους των Καμένων Βούρλων που έκλεισαν το μεσημέρι την κυκλοφορία στα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Να θυμίσουμε πως και τις δύο προηγούμενες ημέρες κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων απέναντι στην εγκατάσταση προσφυγόπουλων στην περιοχή, προχωρώντας σε πορεία διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό για λίγη ώρα, της Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Αθήνα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments