Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Σκοπός να αποφευχθεί ένα lockdown – Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο

Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Σκοπός να αποφευχθεί ένα lockdown – Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο
Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Τόνισε πως πρέπει να βρεθεί ισορροπία στην καθημερινότητά μας μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της εξέλιξης του κορωνοϊού ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε αρχικά στην ημερήσια ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας καθώς και στον νέο αριθμό των κρουσμάτων, αν και σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 286 νέες μολύνσεις.

Στην αρχή, ο κος Μαγιορκίνης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο με βασικό σημείο των αρμόδιων αρχών να βρεθεί ισορροπία μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο ενώ βασική θέση της κυβέρνησης είναι η αποφυγή του lockdown με προτελευταίο μέτρο να είναι το κλείσιμο των σχολείων.

Επίσης, τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μείωση στα άτομα που έχουν διασωληνωθεί αλλά πρέπει να περιμένουν ακόμα προκειμένου να μιλήσουν για μια σταθερή κατάσταση και όχι για κάτι εφήμερο. «Είναι ενθαρρυντικό αλλά είναι ακόμα νωρίς για να πούμε κάτι ακόμα. Οπότε, πρέπει να αναμένουμε λίγο παραπάνω». Πάντως, ξεκαθάρισε ότι επίκεντρο της επιδημίας είναι η Αττική με 163 από τα 268 σημερινά κρούσματα. Επίσης, απάντησε σε ερώτηση για τα εμβόλια, πως «θα τραβήξουν το μεγαλύτερο κομμάτι της νοσηρότητας».

Παράλληλα, ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν τεστ κορωνοϊού τόσο στην πλατεία Βάθης όσο και στην πλατεία Κυψέλης με τα αποτελέσματα να είναι θετικά για έξι άτομα, τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς. «Εξακολουθούμε να θεωρούμε πως ο ιός είναι το ίδιο θανατηφόρος και μεταδοτικός όπως ακριβώς και στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού», προέταξε ζητώντας την τήρηση των μέτρων από όλους τους πολίτες, για να προσθέσει πως «η χρήση της μάσκας μειώνει σημαντικά τη μετάδοση του ιού. Για αυτό είναι απαραίτητες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 286 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2763 (16.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7028 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 15 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα. 138 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments