Διεθνή

Βραζιλία Ρίο ντε Τζανέιρο: Αναβάλλεται επ’ αόριστον το πιο γνωστό καρναβάλι του κόσμου

Βραζιλία Ρίο ντε Τζανέιρο: Αναβάλλεται επ’ αόριστον το πιο γνωστό καρναβάλι του κόσμου
Βραζιλία Ρίο ντε Τζανέιρο: Δεν θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, όπως είχε προγραμματιστεί.

Το γνωστό σε κάθε γωνιά της Γης καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία έπεσε -και αυτό- «θύμα» του κορωνοϊού καθώς οι διοργανωτές αναγάκστηκαν να αναβάλλουν επ’ αόριστον τη διεξαγωγή του εξαιτίας της πανδημίας. Την ανακοίνωση έκανε αξιωματούχος που τόνισε πως οι σχολές σάμπα δεν έχουν ούτε τα χρήματα αλλά ούτε και τον χρόνο για να προετοιμαστούν για τη μεγάλη γιορτή, η οποία είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εκδήλωση πρέπει να αναβληθεί. Απλούστατα δεν μπορούμε να την κάνουμε τον Φεβρουάριο. Οι σχολές σάμπας δεν έχουν ούτε τον χρόνο, ούτε τους χρηματοδοτικούς και οργανωτικούς πόρους ώστε να είναι έτοιμες τον Φεβρουάριο», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους ο Ζόρζι Καστανιέιρα, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Σχολών Σάμπας του Ρίο (LIESA), που οργανώνει το καρναβάλι. Ωστόσο, το Δημαρχείο του Ρίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την απόφαση του για τα πάρτι του καρναβαλιού που πραγματοποιούνται επίσης σε όλη την πόλη. Ο οργανισμός προώθησης του τουρισμού όμως ανέφερε στο Associated Press στις 17 Σεπτεμβρίου ότι χωρίς εμβόλιο κορωνοϊού, είναι αβέβαιο πότε μπορούν να ξαναρχίσουν οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του φονικού ιού στη χώρα του καφέ επιβεβαιώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά το τέλος του φετινού καρναβαλιού. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε, οι σχολές σάμπα που συμμετέχουν στην ετήσια παρέλαση σταμάτησαν τις προετοιμασίες για την εκδήλωση του νέου έτους.

Στα 33.281 τα νέα κρούσματα στη Βραζιλία:

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 33.281 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα και 869 νέοι θάνατοι εξαιτίας της νόσου COVID-19. Πρόκειται για τα τελευταία στοιχεία της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου. Η εν λόγω χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει επισήμως πλέον, πάνω από 4,6 εκατομμύρια νοσούντες, ενώ ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 138.977. Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό νεκρών και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της πόλης Μανάους, φέρεται ότι έχουν αποκτήσει συλλογική ανοσία, η οποία επιτρέπει να βρίσκεται υπό έλεγχο η μετάδοση του ιού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρκτικής μελέτης που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο medRxiv, αναφέρει πως το 66% των κατοίκων της Μανάους πιστεύεται ότι διαθέτουν αντισώματα κατά του νέου κορωνοϊού. “Το ποσοστό αυτό είναι αρκετά υψηλό ώστε η COVID-19 να μην μπορεί πλέον να εξαπλώνεται δραστικά”, δήλωσε η ομάδα 34 Βραζιλιάνων και διεθνών ερευνητών, οι οποίοι συνέταξαν τα πορίσματα της μελέτης αυτής, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους ειδικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments