Ελλάδα

Σύψας κορωνοϊός: Γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείνουν περίπτερα και κάβες – «Το αλκοόλ τους φέρνει πιο κοντά»

Σύψας κορωνοϊός: Γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείνουν περίπτερα και κάβες – «Το αλκοόλ τους φέρνει πιο κοντά»
Σύψας κορωνοϊός: Ο καθηγητής αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. «Το αλκοόλ τους φέρνει πιο κοντά», είπε, για την απόφαση να κλείνουν στις 12 περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ.

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας σχολίασε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κάβες, μίνι μάρκετ, περίπτερα κ.ά.) τα μεσάνυχτα στις περιοχές που είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, όπως η Αττική.

Ο λοιμωξιολόγος που συμμετέχει και στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, είπε ότι αυτό το μέτρο: «Ανήκε στη δεσμίδα μέτρων που λαμβάνουμε για να σταματήσουμε το κύμα κυρίως στην Αττική. Το αλκοόλ φέρνει χαλάρωση και τους ανθρώπους πιο κοντά, κι αυτό είναι επικίνδυνο. Γίνονται παρεμβάσεις και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Νομίζω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για το κύμα αυτό… Πολίτες και πολιτεία πρέπει να συνεργάζονται».

Δείτε τη συνέντευξή του στο MEGA

Τι είπε για τις μάσκες – «Έσχατη λύση το lockdown»

«Οι μάσκες παντού θα έρθουν αν φτάσουμε στο κόκκινο. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε μια καταστολή στους πολίτες, να παίρνουν πρόστιμο αν δεν τη φορούν. Η Αττική είναι στο πορτοκαλί, όχι στο κόκκινο. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα επιδράσουν στις επόμενες δέκα μέρες και θα δούμε σταθεροποίηση της κατάστασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Στη συνέχεια ο κ. Σύψας αναφέρθηκε στην περίπτωση να έχουμε ξανά μια καθολική καραντίνα. «Θέλουμε να δούμε μια σταθερή και καθοδική τάση. Το lockdown είναι η έσχατη λύση. Δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να μη φτάσουμε εκεί. Δεν το έχουμε συζητήσει καν στην επιτροπή», επισήμανε ο κ. Σύψας.

Σε σχέση με την κατάσταση στα σχολεία είπε ότι «Όσο λιγότερα παιδιά σε μία τάξη τόσο το καλύτερο και ασφαλές. Στα σχολεία δεν ποντάρουμε στις αποστάσεις. Για αυτό έχουμε ένα πακέτο άλλων μέτρων, όπως οι μάσκες, τα ξεχωριστά διαλείμματα, οι απολυμάνσεις».

Τέλος, αναφέρθηκε στη σύγχυση που έχει προκύψει σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης. Ο καθηγητής ανέφερε ότι: «Δεν χρειάζεται να γίνει κανένα τεστ για COVID για να εμβολιαστεί κάποιος για τη γρίπη. Οποιοσδήποτε δεν έχει πυρετό ή κάποιο σύμπτωμα μπορεί να το κάνει».

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό επιβεβαίωσε, αυτό που είχε μαθευτεί από νωρίτερα, ότι στην Αττική και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων (την Ημαθία, το Κιλκίς, την Πιερία, τη Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο) αναστέλλεται η λειτουργία περιπτέρων, καβών, μίνι μάρκετ και των υπόλοιπων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου από τα μεσάνυχτα κάθε μέρας μέχρι τις 5 το πρωί. Το μέτρο ισχύει από αύριο Σάββατο μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Παραμένουν ανοιχτά τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα αφού εξαιρούνται από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ανοίγουν νωρίτερα, δηλαδή από τις 5 τα ξημερώματα και όχι 7 που ίσχυε μέχρι σήμερα για να μην υπάρξει κενό το πρωί με τις υπηρεσίες για καφέ, φαγητό για τους ανθρώπους που ξεκινούν νωρίς τη μέρα τους. Στόχος των μέτρων είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις πλατείες με ανθρώπους που αγοράζουν π.χ. μπίρες από τα περίπτερα και κάθονται σε αυτούς τους χώρους μέχρι αργά το βράδυ. Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι στις περιοχές με καθεστώς περιοριστικών μέτρων προστίθενται τα Τρίκαλα.

Τέλος, ο υφυπουργός θύμισε το δίλημμα που έθεσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments