Πολιτική

Σκληρή δήλωση Κεφαλογγιάνη για τον Μπακογιάννη

Σκληρή δήλωση Κεφαλογγιάνη για τον Μπακογιάννη
Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στον "Μεγάλο Περίπατο" τονίζοντας ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τη μέρα που ο Κώστας Μπακογιάννης κέρδισε τις εκλογές στον Δήμο Αθηναίων. Από τότε έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης για κάποιες ενέργειες του. Μεγάλη κουβέντα είχε γίνει για τη “φιέστα” στην πλατεία Ομονοίας την ώρα που ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν στη χώρα. Ωστόσο τίποτα δεν τράβηξε πάνω όλα τα βλέμματα όσο το πρότζεκτ του “Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας”.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πλάνο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. Στη συνέχεια όταν είδαμε τον μεγάλο περίπατο και στην πράξη άρχισαν να βγαίνουν και τα πρώτα προβλήματα. Μεγάλα κυκλοφοριακά θέματα, ειδικότερα στην Πανεπιστημίου, ενώ και το εικαστικό αποτέλεσμα δεν άρεσε σε πολλούς. Βέβαια δεν είναι ένα πρότζεκτ που κόστισε λίγα χρήματα καθώς όπως έχει γίνει γνωστό χρειάστηκε να δαπανηθούν περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ.

“Καρφί” από την Όλγα Κεφαλογιάννη

Πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Μπακογιάννης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ και παραδέχθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν ήταν τόσο πετυχημένο. Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα γίνουν νέα έργα μέσα στο 2021 καθώς ό,τι είχαμε δει μέχρι σήμερα ήταν ένα “πιλοτικό σχέδιο” για αυτό που θα επακολουθήσει.  «Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα», παραδέχθηκε, ομολογώντας ότι όλο αυτό επρόκειτο για ένα πείραμα. «Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις». Μάλιστα, έκλεισε τη συνέντευξη λέγοντας ότι θα δούμε μια Πανεπιστημίου όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Για το θέμα του μεγάλου περιπάτου μίλησε και η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη. Η γνωστή πολιτικό δεν χαρίστηκε στον Δήμαρχο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα ήθελε περισσότερο σχεδιασμό τονίζοντας ότι το έργο όπως έγινε τελικά ήταν ένα μεγάλο λάθος. «Ο Μεγάλος Περίπατος ήταν ένα μεγάλο λάθος. Αν θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα της Αθήνας χρειάζεται σχεδιασμός». Με λίγα λόγια η Βουλευτής υποστηρίζει ότι ο Δήμος δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα για ένα πρότζεκτ που κόστισε μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments