Αθλητισμός

F1: Νικητής ο Μπότας στη Ρωσία – Εκμεταλλεύτηκε την ποινή του Χάμιλτον

F1: Νικητής ο Μπότας στη Ρωσία – Εκμεταλλεύτηκε την ποινή του Χάμιλτον
F1: Ο Λιούις Χάμιλτον τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων και έτσι ο Βάλτερι Μπότας κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο Σότσι.

Τη δεύτερη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα και ένατη συνολικά στην καριέρα του, πανηγύρισε στο Σότσι ο Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes εκμεταλλεύθηκε την πoινή δέκα δευτερολέπτων που δέχθηκε ο «ομόσταυλός» του, Λιούις Χάμιλτον, για διπλή παράβαση κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, πέρασε μπροστά και οδήγησε με σχετική άνεση ως το τέλος. ,

Τη δεύτερη θέση του ρωσικού γκραν πρι, πήρε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ενώ ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να πλασαριστεί στην τρίτη θέση, αλλά θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμη, προκειμένου να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ νικών του Μίκαελ Σουμάχερ (91).

Η εξέλιξη του αγώνα

H εκκίνηση αποδείχθηκε επεισοδιακή. Ο Χάμιλτον αντέδρασε καλά, ο Μπότας πέρασε τον Φερστάπεν που υπό την πίεση του Ντάνιελ Ρικιάρντο έχασε τα φρένα στη στροφή 2 αλλά επέστρεψε στην πίστα και εκεί, πέρασε ξανά τον Ρικιάρντο. Πίσω του ο Κάρλος Σάινθ βγήκε επίσης εκτός αγωνιστικής διαδρομής αλλά στη δική του περίπτωση, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Μπερδεύτηκε με τις πινακίδες από αφρολέξ και χτύπησε στον τοίχο.

Λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μετά, στην έξοδο της στροφής τέσσερα, ο Στρολ έχασε τον έλεγχο της Racing Point μετά από επαφή με τη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ, με την RP20 να ακινητοποιείται στη μέση της πίστας. Στην κορυφή ο Bottas έκανε τον ταχύτερο γύρο ανοίγοντας τη διαφορά από τον Φερστάπεν, στα 4.5 δευτερόλεπτα, την ώρα που ο Χάμιλτον ξεκίνησε τη διαδικασία ανάκαμψης και με συνεχή προσπεράσματα αλλά και τα pit stop των Όκον/Πέρες, ανέβηκε στην πέμπτη θέση.

Στον γύρο 25 μπήκε για αλλαγή ελαστικών ο Φερστάπεν, με τον Μπόταςνα απαντά στο undercut ένα γύρο μετά. Ο Φινλανδός επέστρεψε στην πίστα πρώτος, με προβάδισμα 9 δευτερόλεπτων από τον Φινλανδό και τη Ferrari του Leclerc ανάμεσά τους. O Μονεγάσκος βγήκε από την εξίσωση στο γύρο 29, μπαίνοντας στα pit για αλλαγή ελαστικών και έπεσε έβδομος, πίσω από τον Ρικιάρντο που έλαβε με τη σειρά του κι αυτός ποινή από τους αγωνοδίκες.

Δείτε την τελική κατάταξη

  1. Βάλτερι Μπότας
  2. Μαξ Φερστάπεν
  3. Λιούις Χάμιλτον
  4. Σέρχιο Πέρες
  5. Ντάνιελ Ρικιάρντο
  6. Σαρλ Λεκλέρ
  7. Εστέμπαν Όκον
  8. Ντάνι Κβιάτ
  9. Πιερ Γκάσλι
  10. Αλεξάντερ Άλμπον
  11. Αντόνιο Τζιοβινάτζι
  12. Κέβιν Μάγκνουσεν
  13. Σεμπάστιαν Φέτελ
  14. Κίμι Ραϊκόνεν
  15. Λάντο Νόρις
  16. Νικολάς Λατίφι
  17. Ρομέν Γκορσιάν
  18. Τζορτζ Ράσελ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments