Ελλάδα

Καλαμάτα κατάληψη: Επεισόδια και ξύλο μεταξύ γονέων και μαθητών

Καλαμάτα κατάληψη: Επεισόδια και ξύλο μεταξύ γονέων και μαθητών
Καλαμάτα κατάληψη: Ένταση σε σχολείο, όταν γονέας επιχείρησε να μπει στο κατειλημμένο σχολείο. Ανταλλάχτηκαν ύβρεις και κάποιοι μαθητές του πέταξαν καρέκλα.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι καταλήψεις στα σχολεία της χώρας, ενώ δεν λείπουν και οι εντάσεις μεταξύ μαθητών και γονέων. Μετά τα επεισόδια σε σχολείο στον Άλιμο, σήμερα το πρωί ένταση υπήρξε και στην Καλαμάτα, όταν γονέας προσπάθησε να μπει στο σχολείο πηδώντας τα κάγκελα. Η αντίδραση κάποιων μαθητών ήταν να του πετάξουν καρέκλα και να ανταλλαχθούν ύβρεις. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία, ενώ η κατάληψη συνεχίζεται κανονικά.

Δείτε το βίντεο

Πάνω από 700 σχολεία τελούν υπό κατάληψη

Σε ένταση παραμένει το κλίμα σε εκατοντάδες σχολικές μονάδες στη χώρα, με πάνω από 700 σχολικές μονάδες να τελούν υπό κατάληψη, εκ των οποίων τα 250 αφορούν την Αττική. Την ίδια στιγμή, τμήματα ή και ολόκληρα σχολεία κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις, με αιτήματα την συγκρότηση τμημάτων μικρότερου αριθμού μαθητών, με 15 το πολύ μαθητές, την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και προσωπικό καθαριότητας, με σκοπό να γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία με ασφάλεια. Επιπλέον, την ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Με τη σειρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε τις δυσκολίες της κατάστασης και την δυσκολία του θέματος της σχολικής στέγης, τονίζοντας πως η έλλειψη επιπλέον αιθουσών στα σχολεία δυσχεραίνει το μικρό αριθμό μαθητών ανά τμήμα, ενώ η υπουργός Παιδείας μίλησε για τις καταλήψεις στέλνοντας σαφές μήνυμα:

«Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους διευθυντές Εκπαίδευσης και τους περιφερειακούς διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Τι δήλωσε ο Πέτσας σχετικά με τις καταλήψεις

Ο Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στις καταλήψεις, και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως από την επόμενη εβδομάδα τα περιστατικά θα μειωθούν και θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πολιτικής υποκίνησης των καταλήψεων, υπογράμμισε πως υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων, με συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ, οι οποίοι στήριξαν τις κινητοποιήσεις. Κατέληξε αναφέροντας πως «Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ’ έξω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments