Ελλάδα

Κορωνοϊός:12 κρούσματα του ιού σε κρουαζιερόπλοιο

Κορωνοϊός:12 κρούσματα του ιού σε κρουαζιερόπλοιο
Κορωνοϊός: Συναγερμός για το κρουαζιερόπλοιο που μεταφέρει 1000 επιβάτες και 12 από τα μέλη του έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Αναστάτωση επικρατή σε κρουαζιερόπλοιο που είχε φύγει από το Ηράκλειο Κρήτης με προορισμό τη Μήλο. Το συγκεκριμένο πλοίο μεταφέρει χίλιους επιβάτες και 12 από τα μέλη του έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεστ συνεχίζονται και δεν αποκλείεται ο αριθμός των κρουσμάτων να ανέβει. Αιτία της επιστροφής του πλοίου, τα κρούσματα κορoνοϊού που εντοπίστηκαν και τα οποία σήμαναν συναγερμό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να “βγαίνουν” θετικά στον κορωνοϊό. Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αρχικά το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Κρήτη, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αλλάξει πορεία και πλέον κατευθύνεται προς τον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στον covid 19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Αυστηρά μέτρα προστασίας

Όπως είχε γίνει γνωστό και σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις της TUI Cruises, λόγω τήρησης των κανονισμών για την ασφάλεια των ταξιδιωτών, οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα προσφέρονται μόνο ως ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει άφιξη και αναχώρηση με ειδικά ναυλωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους επιβάτες του Mein Schiff.

Προκειμένου να αποφευχθούν σημεία επαφών με άλλους ταξιδιώτες, δεν θα υπάρχουν μεμονωμένες αφίξεις. Επιπλέον, στο κομμάτι των εκδρομών και δραστηριοτήτων, οι επιβάτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές μόνο με την κάρτα επιβίβασης και χωρίς να απαιτείται εισιτήριο. Οι εκδρομές θα γίνονται σε μικρές ομάδες, τα λεωφορεία θα απολυμαίνονται τακτικά, δεν θα υπάρχει μπουφές και θα αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου. Στις εκδρομές θα τηρούνται οι τοπικοί κανονισμοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments