Ελλάδα

Mein Schiff 6: Αρνητικά και τα τεστ του ΕΟΔΥ – Λήξη συναγερμού για το κρουαζιερόπλοιο

Mein Schiff 6: Αρνητικά και τα τεστ του ΕΟΔΥ – Λήξη συναγερμού για το κρουαζιερόπλοιο
Mein Schiff 6: Τα μέλη του πληρώματος που είχαν βρεθεί αρχικά θετικά στον κορωνοϊό, υποβλήθηκαν σε τρίτο τεστ του ΕΟΔΥ που βγήκε αρνητικό.

Τέλος μπαίνει στο σίριαλ σχετικά με το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά. Ο ΕΟΔΥ έκανε τρίτο τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος που αρχικά είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και κάπως έτσι η περιπέτεια για το προσωπικό, αλλά και τους επιβάτες τελειώνει εδώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία του Mein Schiff 6 έκανε μοριακό τεστ στο πλήρωμα και τότε βρέθηκαν 12 άτομα θετικά. Το δεύτερο τεστ που έκανε η εταιρία έδειξε ότι δεν έχουν μολυνθεί. Τελικά η επιβεβαίωση ήρθε από τον ΕΟΔΥ που ήταν αναγκασμένος να ακολουθήσει το πρωτόκολλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία είχε κινηθεί γρήγορα και ακολούθησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται. Μάλιστα, εκτός από τον ΕΟΔΥ είχαν ενημερωθεί οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν και οι δυο στο σημείο, ωστόσο μετά το πρώτο αρνητικό τεστ αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να μεταβούν στο σημείο. Θυμίζουμε ότι ο κρουαζιερόπλοιο είχα φύγει από το Ηράκλειο Κρήτης με προορισμό τη Μήλο, αλλά άλλαξε πορεία όταν έγιναν τα πρώτα τεστ.

Το χρονικό του λάθους συναγερμού

Ο συναγερμός σήμανε χθες, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, όταν το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου και έγινε γνωστό πως 12 από τα μέλη του πληρώματος έχουν βρεθεί θετικά στον ιό. Και οι 12 είναι ασυμπτωματικοί. Σημειώνεται πως στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο: «Κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6, τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αργότερα το πρωί». Η εταιρεία διαβεβαίωσε τέλος, ότι τα θετικά στον ιό μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου ενώ ήταν καθησυχαστικοί για τους ταξιδιώτες τονίζοντας πως τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τον ΕΟΔΥ. Μεταξύ αυτών και τα επαναληπτικά τεστ που έδειξαν ότι και τα 12 μέλη του πληρώματος είναι τελικά αρνητικοί.Το θετικό για τους επιβάτες είναι ότι η διαδρομή θα συνεχιστεί κανονικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments